WBC čempions Briedis ar ovācijām sagaidīts Latvijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien ar reisu no Varšavas Latvijā atgriezās Pasaules Boksa padomes (WBC) čempions Mairis Briedis, kuru lidostā «Rīga» sagaidīja visai prāvs pulks mediju pārstāvji, boksera līdzjutēji un Brieža kolēģi no valsts policijas. Briedis lidostā tika sagaidīts ar gavilēm. Cilvēki sauca: «Mairi, Mairi, Mairi...» Viņi vienbalsīgi sacīja: «tavs dopings ir tava tauta»...

«Visiem milzīgs paldies. Ko es varu pateikt - bez jums es to neizdarītu. To paveicām visi kopā,» uzrunājot klātesošos lidostā, teica Briedis. «Tas ir neiedomājams adrenalīns. Jutu cilvēku atbalstu un tas man deva spēku. Esmu pagulējis 30 minūtes.»

«Notikušo vēl neesmu īsti aptvēris, bet pamazām sāku,» neslēpa Briedis.

Cilvēki sveica Briedi un kopīgi nofotografējās.

Briedis pieļāva, ka varētu izveidot savu boksa skolu Latvijā.

Ļaudis Briedi no lidostas pavadīja ar ovācijām.

Naktī uz svētdienu Briedis Dortmundē (Vācija) kļuva par WBC jostas īpašnieku. Viņš pēc tiesnešu lēmuma, aizvadot pilnus 12 raundus, guva uzvaru pēc punktiem (116:111, 117:110 un 118:109) pār Vācijas pārstāvi Marko Huku.

Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā vēl nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu.

Pēc šīs cīņas Briedis savā īpašumā ieguvis arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas sākotnēji piederēja Hukam.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis visās 22 profesionālajās cīņās, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu