Dainis Zāģeris uzsāk jauno sezonu ar startu «Europe’s Strongest Man»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pērnā gada Spēkavīru čempionu līgas uzvarētājs, latviešu spēkavīrs Dainis Zāģeris rīt, 31. martā, Lielbritānijā uzsāks jauno sezonu. Viņš 2017. gada pirmo startu aizvadīs «Europe’s Strongest Man» sacensībās, kas norisināsies divas dienas – 31. martā un 1. aprīlī Līdsā.

Latviešu sportistu Eiropas čempionātā sagaida sīva konkurence, jo turnīrā piedalīsies daudzi pasaulē zināmi un titulēti spēkavīri - Haftors Bjornsons no Islandes, Edijs Hals no Anglijas, Marks Fēlikss un Terijs Holands. ASV pārstāvēs Braiens Šovs, bet mūsu kaimiņvalsti Lietuvu pasaules rekordists Židrūns Savickas.

«Europe’s Strongest Man» turnīrā atlētiem būs jāveic seši spēka vingrinājumi. Pirmajā mača dienā, 31. martā, viens, savukārt sestdien, lai noskaidrotu labāko Eiropas spēkavīru, pārējie piecus - būs jānes automašīna, jāceļ atlanta akmeņi, jāvelk riepas un jāceļ «Apolona stienis» virs galvas uz reižu skaitu, kas prasīs lielu fizisko atdevi.

Pats Zāģeris, kurš uzaicinājumu startēt «Europe’s Strongest Man» saņēmis vien pirms trim nedēļām, atzīst, ka jūtas gatavs, tomēr uz jautājumu par savām izredzēm kāpt uz goda pjedestālu gaidāmajā mačā, Zāģeris atbild pieticīgi: «Visi konkurenti ir nopietni gatavojušies un lielākajai daļai jaunās sezonas pirmās sacensības ir jau aiz muguras. Primārais mērķis ir atkārtot 2015. gada panākumu, kad ieņēmu 3. vietu, tomēr nekad neko nevar zināt. Vari būt pārliecināts par saviem spēkiem, bet konkurents pēdējā brīdī var saņemt spēkus un aiziet garām. Vingrinājumi šoreiz arī nav man ļoti parocīgi, tomēr jācer, ka viss izdodies,» atzīst pazīstamais latviešu spēkavīrs.

Nākamās nedēļas nogalē Zāģeris startēs Spēkavīru Čempionu līgas otrajā posmā, Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu