Magņitogorskas «Metallurg» nonāk panākuma attālumā no KHL fināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Pateicoties vārtu guvumam priekšpēdējā minūtē, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» otrdien svinēja uzvaru arī trešajā Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas spēlē.

Aizvadītajā mačā «Metallurg» viesos ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) apspēlēja Kazaņas «Ak Bars» vienību, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties jau vadībā ar 3-0.

Šajā mačā «Ak Bars» divreiz izvirzījās vadībā, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Daniss Zaripovs panāca izlīdzinājumu 2:2 «Metallurg» hokejistiem, savukārt vēl pēc pusotras minūtes viņš pats pēc cīņas vārtu priekšā arī izrāva uzvaru viesiem.

Zaripovs 12 izslēgšanas turnīra spēlēs jau iemetis 15 vārtus un ir pārliecinoši labākais Gagarina kausa izcīņas snaiperis.

Vēl vienus vārtus KHL čempioniem otrdien iemeta Sergejs Mozjakins, kurš līdz ar to šosezon kopā izcēlies 53 reizes un atkārtojis Krievijas čempionātu vārtu guvumu rekordu, ko 1962./63.gada sezonā sasniedza Venjamins Aleksandrovs.

Tikmēr «Ak Bars» sastāvā šajā cīņā precīzi bija Džastins Azevedo un Mihails Gluhpvs.

LETA jau ziņoja, ka sērijas pirmajā cīņā Magņitogorskas komandas pagājušajā piektdien savā laukumā guva uzvaru otrajā pagarinājumā, pretiniekus pārspējot ar 2:1, bet svētdien «Metallurg» mājās svinēja panākumu ar 2:0. Ceturtā cīņa ceturtdien atkal risināsies Kazaņā un tajā viesi varēs nodrošināt vietu turnīra finālā.

Rietumu konferences finālā soli no uzvaras ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA komanda, kas ar 3-0 ir vadībā pret Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šeit ceturtais mačs trešdien risināsies Jaroslavļā.

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palieka pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū. bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu