Mesi diskvalifikācijas dēļ būs spiests izlaist nākamās četras Argentīnas izlases spēles

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Argentīnas futbola izlases zvaigzne Lionels Mesi par līnijtiesneša apvainošanu saņēmis četru spēļu diskvalifikāciju, kuras laikā nevarēs palīdzēt valstsvienībai, otrdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Aizvadītajā ceturtdienā Mesi 2018.gada Pasaules kausa Dienvidamerikas zonas kvalifikācijas spēlē pret Čīli ar rupjiem vārdiem apvainoja spēles galvenā tiesneša palīgu.

Mesi rīcību izskatīja FIFA Disciplinārā komiteja, Spānijas kluba «Barcelona» līderim piespriežot bargu sodu. Pirmo no četrām spēlēm Mesi izlaidīs jau otrdien, kad Argentīna kvalifikācijas turnīra spēlē viesos tiksies ar Bolīviju. Tāpat viņš nevarēs spēlēt kvalifikācijas mačos pret Urugvaju (31.augustā), Venecuēlu (5.septembrī) un Peru (5.oktobrī).

Argentīnas izlase pret Čīli izcīnīja grūtu uzvaru ar 1:0, bet vienīgos vārtus 16.minūtē ar realizētu 11 metru soda sitienu guva tieši Mesi.

Šis panākums palīdzēja Argentīnai uzlabot situāciju kvalifikācijas turnīra tabulā. Pēc 13 spēļu kārtām kopvērtējuma līderei Brazīlijai ir 30 punkti, kamēr no tās par septiņiem punktiem atpaliek Urugvaja. Trešā ar 22 punktiem ir Argentīna, kamēr 21 punkts ir Kolumbijai. Tikmēr pirmajam četriniekam ar 20 punktiem seko Ekvadora un Čīle.

Dienvidamerikas zonas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā piedalās desmit izlases, kas savā starpā aizvada divu apļu turnīru, labākajām četrām kvalificējoties finālturnīram, kamēr piektajai būs jāaizvada «play-off» mači.

Pasaules kausa izcīņa 2018.gadā norisināsies Krievijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu