Riteņbraucējs Skujiņš izcīna uzvaru Itālijā notiekošā velobrauciena otrajā posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no «Cannondale - Drapac» komandas piektdien Itālijā izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena «Settimana Internazionele di Coppi e Bartali» (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Skujiņš pirms finiša atrāvās no tuvākajiem sekotājiem, kā pirmais sasniedzot 130 kilometrus garās distances finišu. Skujiņš finiša līniju šķērsoja pēc trasē pavadītām trim stundām 31 minūtes un 26 sekundēm.

Latvietis savus tuvākos sekotājus apsteidza par septiņām sekundēm, otro vietu ieņemot «Fortuneo - Vital Concept» franču riteņbraucējam Arno Žanusonam, bet trešais bija itālis Mateo Busato no «Wilier Triestina» vienības.

Skujiņš izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā. Tāpat šī bija pirmā uzvara sezonā kādam no «Cannondale - Drapac» riteņbraucējiem.

Kā vēstīts, 1a posmā latvietis bija desmitais, bet komandu braucienā, 1b posmā, «Cannondale - Drapac» vīriem palīdzēja izcīnīt piekto vietu.

Sacensību turpinājumā sportistiem būs jāveic vēl divi posmi, velobraucienam noslēdzoties svētdien.

Zīmīgi, ka 1999.gadā par šī velobrauciena uzvarētāju kļuva pašreizējais Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenais treneris Romāns Vainšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu