Latvijas izlases kandidātu sarakstu papildina Ošs, Solovjovs un Karlsons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @kajbumba

Latvijas futbola izlases kandidātu sarakstu papildinājuši aizsargi Mārcis Ošs un Aleksandrs Solovjovs, kā arī uzbrucējs Ģirts Karlsons, taču traumu dēļ valstsvienībai nepalīdzēs aizsargs Oskars Kļava un pussargs Igors Kozlovs, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas izlase 25.martā Ženēvā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē sacentīsies ar Šveici, bet 28.martā Tbilisi pārbaudes mačā tiksies ar Gruziju. Pirms šīm spēlēm Latvijas izlase aizvadīs treniņnometni Šveicē.

Aizsargi Solovjovs no RFS un Ošs no «Jelgavas» izlases rindās vēl nav debitējuši.

Savukārt «Ventspils» uzbrucējs Karlsons, kurš pērnajā sezonā bija virslīgas labākais bobmardieris, izsaukumu saņēma arī pirms rudenī notikušajām 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm. Karslons izlasē 50 mačos guvis deviņus vārtus.

Kā vēsta LFF, šonedēļ gūto savainojumu dēļ gaidāmajās spēlēs valstsvienībai nevarēs palīdzēt «Liepājas» aizsargs Kļava un RFS pussargs Kozlovs, kuri sākotnēji bija saņēmuši izsaukumu.

Latvijas izlases kandidātu sarakstu papildina Ošs, Solovjovs un Karlsons; traumu dēļ nepalīdzēs Kļava un Kozlovs

Latvijas izlasei šajos mačos nevarēs palīdzēt Vācijas bundeslīgas komandas «Koln» uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš šonedēļ kļuva par tēvu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu izlasē nav pussarga Roberta Savaļnieka, kā arī uzbrucēja Artūra Karašauska.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice četrās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēlēm ar Šveici un Gruziju

Vārtsargi: Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

Aizsargi: Kaspars Gorkšs («Riga»), Vitālijs Jagodinskis («Diosgyori VTK», Ungārija), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Igors Tarasovs («Giresunšpor», Turcija), Aleksandrs Solovjovs (RFS), Mārcis Ošs («Jelgava»);

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Oļegs Laizāns (abi - «Riga»), Gļebs Kļuškins, Artis Lazdiņš (abi - «Jelgava»), Aleksejs Višņakovs (RFS), Jānis Ikaunieks (Larisas AEL, Grieķija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Ivans Lukjanovs (Voroņežas «Fakel», Krievija);

Uzbrucēji: Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas «Termalica», Polija), Valērijs Šabala («Riga»), Deniss Rakels («Reading», Anglija), Ģits Karlsons («Ventspils»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu