Martins Dukurs olimpiskajā trasē izmēģinās jaunas konstrukcijas skeletonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pēdējo gadu pasaules labākajiem skeletonistiem Martins Dukurs olimpiskajā Phjončhanas trasē piektdien Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā izmēģinās jaunas konstrukcijas skeletonu, vēsta portāls «skeleton.lv».

Sacensību pirmais brauciens vīriešiem piektdien sāksies pl. 11 pēc Latvijas laika. Vēlāk (plkst. 12.30) risināsies arī otrais brauciens. Sacensības tiešraidē translēs LTV7 kanālā.

Martins Dukurs grūtības ziņā trasi ierindo kaut kur pa vidu pārējām, tuvāk Soču sajūtām, pati svarīgākā būs 9. virāža, kurā viss izšķirsies, pārējās vietas būs mazāk nozīmīgas.

Jaunākais no brāļiem Dukuriem joprojām aktīvi testē tehniku un arī piektdien izmēģinās jaunas konstrukcijas skeletonu, lai pēc iespējas labāk izprastu, kas tieši būs nepieciešams 2018. gada olimpiskajās spēlēs.

«Sākuma daļā trasei ir liels kritums, kas strauji paātrina, taču lejasdaļā ātrums vairs nepieaug, neļaujot pieļaut rupjas kļūdas,» norādīja Tomass Dukurs.

Latvijas komandas treneri Mihails Arhipovs un Mareks Mezencevs ir vienisprātis, ka trase kopumā nav sevišķi grūta, kurā liela nozīme būs startam un 9. virāžas veiksmīgai izbraukšanai.

«Svarīgi būs divi stabili braucieni, jo kļūdās šeit visi, uzvarēs tas, kurš mazāk kļūdīsies,» skaidro Mezencevs.

Tomasam Dukuram 13. starta numurs, Martinam Dukuram - 14.

Phjončhanas trasē Korejā līdz šim vēl nav aizvadītas nevienas oficiālas sacīkstes, klātesot visiem planētas spēcīgākajiem skeletonistiem.

Martins Dukurs ir Pasaules kausa kopvērtējuma līderis. Viņa kontā ir 1437 punkti. Latvietim ar 1413 punktiem seko korejietis Sunbins Juns, bet Tomass Dukurs ar 1018 ierindojas vien 10. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu