«Barons kvartāls» pēc smagas uzvaras kopvērtējumā pakāpjas uz ceturto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«Barons kvartāls» basketbolisti trešdien «OlyBet» Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē smagā un dramatiskā cīņā otrajā pagarinājumā pārspēja vienu no turnīra pastarītēm «Latvijas Universitāte» (LU) komandu, kas divkārtējiem valsts čempioniem ļāva pakāpties uz ceturto vietu turnīra tabulas kopvērtējumā.

«Barons kvartāls» vienība «Elektrum» Olimpiskajā centrā aizvadītajā mačā guva panākumu ar rezultātu 91:85 (19:7, 12:24, 21:10, 13:24, 14:14, 12:6), turnīra tabulā apsteidzot «Jēkabpili». Tikmēr vēl vienā trešdien aizvadītā mačā «Ogre»/«Kumho Tyre» savā laukumā rezultatīvā mačā ar 98:89 (30:17, 23:26, 24:24, 21:22) uzvarēja pēdējā vietā esošo «Valka»/«Valga». Arī Ogres klubs pēc šī panākuma tika pozīciju augstāk un tagad ir septītajā vietā.

Rīgā notikušajā spēlē «Barons kvartāls», kas pagarinājumu spēlēja jau otrajā mačā pēc kārtas, lielāko daļu spēles bija vadībā, beigās bija tuvu tam, lai zaudētu jau pamatlaikā, taču LU basketbolists Pēteris Reķis divas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas noslēguma realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, tobrīd panākot neizšķirtu 65:65. Savukārt pirmā pagarinājuma izskaņā jau izglābās «studenti», jo līdz ar pirmā papildlaika beigām Roberts Krūmiņš trāpīja tālmetienu, panākot izlīdzinājumu 79:79. Tomēr otrajā pagarinājumā vairāk spēka un veiksmes bija «Barons kvartāls» vīriem, kuri svinēja emocionālu panākumu.

Uzvarētājiem Dāvis Geks, kurš laukumā pavadīja 42 minūtes, guva 25 punktus, kamēr Dāvis Rozītis pievienoja 18, bet Roberts Freimanis 16 punktus. Savukārt LU komandā Jānis Eiduks izcēlās ar 27 punktiem, bet Renārs Birkāns sameta 15 punktus. Birkāns šajā mačā nospēlēja 42, bet Eiduks 40 minūtes.

Iepriekšējās divas spēles «Barons kvartāls» komanda aizvadīja ļoti iespaidīgi - pagājušajā ceturtdienā «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē pret Igaunijas čempioni Tallinas «Kalev»/«Cramo» izdevās atspēlēt pirmajā spēlē iekrāto 19 punktu deficītu un uz brīdi pat izvirzīties vadībā summā, tomēr noslēgumā uzvara nebija pietiekami pārliecinoša, savukārt jau divas dienas vēlāk Jelgavā tikai pagarinājumā tika zaudēts LBL kopvērtējuma līderei «Ventspils».

LU pēc sasparošanās ziemas vidū zaudējuši pēdējās piecās spēlēs, turklāt iepriekšējos četros mačos ar vidēji 23 punktiem.

Iepriekš šosezon «Barons kvartāls» pār LU komandu guvusi divas pārliecinošas uzvaras - 95:72 un 91:65.

Savukārt Ogrē laukuma saimnieki pirmajā ceturtdaļā iekrāja 13 punktu pārsvaru, bet piecas minūtes pirms puslaika beigām bija vadībā ar 47:27. Tomēr pēc tam «Valka»/«Valga» spēja atspēlēties un pirms pēdējām sešām minūtēm mājinieki bija vadībā vairs ar 84:81. Tomēr atlikušajā laikā labāka bija «Ogre»/«Kumho Tyre» beigās svinot drošu uzvaru.

Mājiniekiem Jānis Pozņaks guva 24, bet Kārlis Apsītis 23 punktus, izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas. Savukārt Latvijas un Igaunijas pierobežas pilsētu komandā Sandis Silavs sameta 22, Reinis Strupovičs 17 punktus, bet Ivars Rihards Žvīgurs izcēlās ar 11 punktiem un tikpat atlēkušajām bumbām zem groziem.

Pirmajā šīs sezonas abu komandu spēlē 8.novembrī Valgā mājinieki uzvarēja ar 89:66, tomēr kopš tā laika komandām bijušas krasi atšķirīgas sekmes. Robežpilsētu komanda zaudējusi jau desmit LBL spēlēs pēc kārtas, šķiroties no izredzēm piedalīties izslēgšanas turnīrā, kā arī ar nelielām cerībām izvairīties no pēdējās vietas līgā. Savukārt Igaunijas čempionātā komanda 28 spēlēs guvusi deviņas uzvaras, kas dod septīto vietu starp deviņām komandām.

Tikmēr «Ogre»/«Kumho Tyre», lieliski aizvadītas spēles mijot ar ne tik veiksmīgām, jau tagad izcīnījusi par divām uzvarām vairāk nekā pērn debijas sezonā, un sešas cīņas pirms pamatturnīra beigām saglabā labas izredzes pirmo reizi cīnīties izslēgšanas turnīrā. No sestajā pozīcijā esošās «Liepāja»/«Triobet» komandas tā pašlaik atpaliek par vienas uzvaras tiesu.

LBL kopvērtējumā stabilā līderpozīcijā ar 22 uzvarām 24 mačos ir «Ventspils» komanda, kurai ar 12 uzvarām 15 spēlēs seko «VEF Rīga». Trešā ar 15 uzvarām 23 mačos ir pagājušās sezonas čempione «Valmiera»/ORDO.

Aiz pirmā trijnieka ar 12 panākumiem 23 mačos tagad seko «Barons kvartāls», kamēr «Jēkabpils» tikusi pie 12 uzvarām, taču 24 mačos. Savukārt «Liepāja»/«Triobet» ar 12 panākumiem 25 dueļos atrodas sestajā pozīcijā, kas regulārās sezonas beigās dos pēdējo vietu uz izslēgšanas turnīru.

Septītā ar 11 uzvarām 26 mačos tagad ir «Ogre»/«Kumho Tyre», kas apsteidza «Jūrmala»/«Fēnikss» komanda, kura izcīnījusi 11 uzvaras 27 cīņās.

Vēl «Latvijas Universitāte» izcīnījusi piecas uzvaras 26 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz «Valka»/«Valga», kas guvusi trīs uzvaras 17 spēlēs.

«VEF Rīga», kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un «Valka»/«Valga», kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu