«Riga» aizsargs Kurakins: Ronaldinju spēlēšanā Latvijā piepildītu «Skonto» stadionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja «SynotTip» Latvijas futbola virslīgas ambiciozās vienības «Riga» investoriem izdotos realizēt vēlmi un piesaistīt komandai brazīliešu superzvaigzni Ronaldinju, viņa spēli atnāktu raudzīties pilns «Skonto» stadions, uzskata rīdzinieku aizsargs Antons Kurakins.

Virslīgas jaunā sezona sākās aizvadītajā nedēļas nogalē, bet «Riga» pirmajā mačā ar 1:0 viesos pārspēja «Liepāju».

«Pats galvenais, ka esam dabūjuši trīs punktus. Pirmajā spēlē bija daudz emocijas, bet mazāk kvalitatīva futbola. Bija rakstura cīņa. Galvenais, ka izturējām. Neielaidām vārtus, bet izmantojām savus momentu,» pirmo maču komentēja Kurakins.

Vienīgos vārtus šajā spēlē guva rīdzinieku aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš pēc Oļega Laizāna izpildītā stūra sitiena ar galvu pārspēja savu pērn pārstāvēto komandu.

«Standartsituācijas tiek iestrādātas treniņos, tikai vajag labi iespēlēt bumbu soda laukumā. Kaspars labi spēlē ar galvu, to arī izmantojām. Starpsezonā daudz strādājām arī pie aizsardzības. Treniņnometnē Dubaijā nācās aizsargāties pret stiprām komandām,» stāstīja aizsargs.

Kamēr spēlēšanai nav gatavi laukumi ar dabīgo segumu, tikmēr virslīgā komandas spēlē uz mākslīgā seguma, kur traumu risks ir lielāks.

«Nav patīkami spēlēt uz mākslīgā seguma, taču Latvijā pirmās kārtas vienmēr tiek spēlētas uz sintētikas. Jāpierod, nekas traks tas nav, turklāt apstākļi viesiem vienādi,» skaidroja Kurakins.

Latvijas izlases aizsargs ar «Riga» komandu līgumu parakstīja pērnā gada oktobra vidū. Kurakins iepriekš spēlēja Skotijas premjerlīgas klubā Hamiltonas «Academical», taču augusta beigās viņš vienojās par līguma pārtraukšanu, bet pēc tam bija pārbaudīties arī Polijas augstākās līgas komandā Hužovas «Ruch».

«Ar Rīgas komandu trenējos jau no septembra vidus. Polijā sanāca ļoti interesanti. Aizbraucu slēgt līgumu, bet piedāvāja uz pusi mazāk, nekā bija runāts. Pateicu, ka palikšu tikai tad, ja maksās, kā sākumā solīja. Pēc tam lika gaidīt vienu, otru nedēļu. Negribēju palikt, man tur ne pārāk patika. Bija labāks piedāvājums no «Riga», tāpēc nolēmu pievienoties šai komandai,» stāstīja Kurakins.

Bez Kurakina Rīgas komandas rindas papildinājuši tādi skaļi uzvārdi kā Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, uzbrucējs Valērijs Šabala un pussargs Artūrs Zjuzins.

«Pats galvenais, lai ir labs kolektīvs. Cīnīsimies viens par otru.

Par uzvārdiem nevajag domāt, jo futbolu spēlē 11 pret 11. Nav svarīgi, kādi uzvārdi uz krekliem, jo katrā mačā sevi vajag pierādīt no jauna,» atzīmēja Kurakins.

Pagājušajā nedēļā vienības ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins apstiprināja izskanējušās baumas, ka «Riga» investori komandai vēlējušies piesaistīt arī karjeru beigušo brazīliešu superzvaigzni Ronaldinju, taču mēģinājums atvest viņu uz Rīgu bijis neveiksmīgs.

«Būtu interesanti kopā ar viņu uzspēlēt. Domāju, Ronaldinju skatīties būtu atnācis pilns «Skonto» stadions. Nezinu, kādā formā viņš patlaban ir, bet būtu interesanti pavērot Ronaldinju, ja viņš kaut uz piecām minūtēm izietu laukumā.

Tas būtu kas patīkams Latvijas publikai,» teica Kurakins.

Virslīgas otrās kārtas spēles notiks šajā nedēļas nogalē, «Riga» komandai sestdien «Rīgas Tehniskās Universitātes» stadionā uzņemot seškārtejo Latvijas čempioni «Ventspili».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu