Pahars: Šis mums ir grūts periods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Lai Latvijas futbola izlase saglabātu cerības 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra apakšgrupā, šomēnes gaidāmajā spēlē ar Šveici nepieciešams tikt pie punktiem, pirmdien preses konferencē pauda valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Latvijas izlase 25.martā Ženēvā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē sacentīsies ar Šveici, bet 28.martā Tbilisi pārbaudes mačā tiksies ar Gruziju. Pirms šīm spēlēm Latvijas izlase aizvadīs treniņnometni Šveicē.

«Gatavojamies divām svarīgām spēlēm. Pašlaik koncentrējamies pirmajam mačam, jo tas ir stiprs pretinieks, grupas līderis. Gribam saglabāt cerības. Lai to paveiktu, mums pret Šveici jāņem punkti,» teica treneris. «Pārbaudes mačs pret Gruziju arī būs labs. Varēsim šo to iespēlēt, tas ir labs un tehnisks pretinieks.»

«Cerības joprojām saglabājas. Ilgu laiku neesmu redzējis spēlētājus, pa šo laiku bijušas lielas izmaiņas. Arī izlases sastāvā pamainītas nianses,» stāstīja Pahars. «Šis mums ir grūts periods. Ne visi spēlētāji tiek pie spēļu prakses. Igoru Tarasovu izsaucu, jo viņš var darboties divās pozīcijās, tomēr arī viņš nav ilgu laiku spēlējis un grūti pateikt, kādā kondīcijā atrodas. Nevaru teikt, ka ļoti labi izskatās arī Oļegs Laizāns un Artis Lazdiņš. Treniņnometnē redzēsim, kurš būs labāks.»

Pahars stāstīja, ka «šajos laikos jaunie spēlētāji vēl nav gatavi, taču nav futbolisti, kuri spēlē konkurētspējīgās līgās un nāk laukumā pamatsastāvā».

«Nezinu kāpēc, bet tāda ir realitāte. Arī spēlē pret Portugāli puiši izdarīja visu, ko varēja, un nevaru viņiem neko pārmest,» uz Latvijas realitāti norādīja treneris. «Pret Šveici būs vieglāk nekā Portugāli, bet nezinām, kādā kondīcijā būsim. Turklāt futbolisti pirmo reizi šogad spēlēs uz dabīgā laukuma.»

Latvijas izlase nākamajā pirmdienā dosies uz treniņnometni Šveicē. Kā norādīja speciālists, trenēties uz laukuma Šveicē būs lētāk nekā tas izmaksātu stadijā «Arkādija».

«Nav noslēpums, ka spēles kvalitāte ir ļoti svarīga lieta, bet diemžēl lielas izmaiņas nevaram veikt. Manā darbā galvenais ir pieņemt pareizu izvēli,» stāstīja Pahars, atzīstot, ka kļūdījies, piemēram, ar Vladislava Gutkovska laišanu laukumā spēlē ar Fēru salām.

Tāpat Pahars atklāja, ka spēlē ar Gruziju tiks veikti eksperimenti un arī izmēģināts otrais vai trešais vārtsargs.

Kā vēstīts, Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmajiem mačiem nav iekļauts ikdienā Vācijas bundeslīgā spēlējošais Artjoms Rudņevs, kuram tieši tajā laikā gaidāms ģimenes pieaugums, bet pirmoreiz Pahara vadībā starp kandidātiem iekļuvis pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sasaukumu izlasē nav aizsarga Mārča Oša, pussarga Roberta Savaļnieka, kā arī uzbrucēju Artūra Karašauska un Ģirta Karlsona. Viņu aizstājēji ir Kļava, Igors Kozlovs, Valērijs Šabala un Deniss Rakels.

Latvijas izlase Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu sākusi neveiksmīgi, jo četrās spēlēs izcīnīta viena uzvara 1:0 pār Andoru, bet pēc tam mājās tika zaudēts 0:2 Fēru salām, ar tādu pašu rezultātu arī Ungārijai un ar 1:4 pašreizējai Eiropas čempionei Portugālei.

Kvalifikācijas turnīra B apakšgrupas kopvērtējumā līdere Šveice četrās kārtās guvusi maksimāli iespējamos 12 punktus, bet tai ar deviņiem punktiem seko Portugāle. Septiņus punktus iekrājusi Ungārija, bet ar četriem seko Fēru salas. Tikmēr Latvijai ir trīs punkti, bet četrus zaudējumus tikpat mačos piedzīvojusi Andora.

Ar marta spēlēm noslēgsies atlases cikla pirmais aplis, bet pēc tam Latvija 9.jūnijā Rīgā uzņems pasaules grandu Portugāli.

Latvijas futbola izlases kandidāti pirms spēlēm ar Šveici un Gruziju:

vārtsargi - Andris Vaņins («Zurich», Šveice), Pāvels Šteinbors (Gdiņas «Arka», Polija), Kaspars Ikstens («Jelgava»);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Riga»), Vitālijs Jagodinskis («Diosgyori VTK», Ungārija), Oskars Kļava («Liepāja»), Vladislavs Gabovs (Kelces «Korona», Polija), Gints Freimanis («Jelgava»), Vitālijs Maksimenko («Mattersburg», Austrija), Igors Tarasovs («Giresunšpor», Turcija);

pussargi - Artūrs Zjuzins, Oļegs Laizāns (abi - «Riga»), Gļebs Kļuškins, Artis Lazdiņš (abi - «Jelgava»), Igors Kozlovs, Aleksejs Višņakovs (abi - RFS), Jānis Ikaunieks (Larisas AEL, Grieķija), Dāvis Ikaunieks (Jihlavas «Vysočina», Čehija), Ivans Lukjanovs (Voroņežas «Fakel», Krievija);

uzbrucēji - Vladislavs Gutkovskis (Ņidzicas «Termalica», Polija), Valērijs Šabala («Riga»), Deniss Rakels («Reading», Anglija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu