Novickis kļūst par sesto spēlētāju NBA vēsturē ar 30 000 punktiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dalasas «Mavericks» komandu pārstāvošā vācu basketbola zvaigzne Dirks Novickis otrdien kļuva vien par sesto spēlētāju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, kurš iemetis 30 000 punktu.

Otrdienas spēlē «Mavericks» ar rezultātu 122:111 (38:29, 32:23, 33:22, 19:37) mājās apspēlēja Losandželosas «Lakers».

Pirms spēles Novickim pietrūka 20 punktu līdz šai robežai, tomēr viņš to sasniedza jau pašā otrās ceturtdaļas sākuma, jo pirmajā ceturtdaļā bija guvis 18 punktus, trāpot sešus no septiņiem metieniem.

Zīmīgi, ka iepriekšējo reizi tik daudz punktus vienā ceturtdaļā viņš bija sametis 2014.gada janvārī, bet šosezon viņš visā mačā tikai septiņas reizes bija iemetis vairāk nekā 18 punktus.

Novickis, kurš NBA aizvada savu deviņpadsmito sezonu, pirmo puslaiku noslēdza ar 25 punktiem, kas ir viņa rekords kopš 2008.gada novembra. Šie arī palika vācieša vienīgie punkti mačā. «Mavericks» spēles pirmajās trijās ceturtdaļās ieguva ļoti drošu pārsvaru un tikai pēdējās minūtēs «Lakers» spēja pietuvoties pretiniekiem.

Novickis, kurš plāno NBA nospēlēt vēl vismaz vienu sezonu, ir 1400 punktus aiz piektā visu laiku rezultatīvākā līgas spēlētāja Vilta Čemberleina. Vēl vairāk punktu ir arī Karīmam Abdulam Džabaram, Kalam Melounam, Kobem Braientam un Maiklam Džordanam.

Novickis 2007.gadā kļuva par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un «Mavericks» rindās pavadījis visu savu karjeru. Savukārt 2011.gadā viņš ar «Mavericks» kļuva par NBA čempionu, tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Citā spēlē otrdien karjeras rezultativitātes rekordu ar 58 punktiem sasniedza «triple-double» zvaigzne Rasels Vestbruks, tomēr viņa pārstāvētā Oklahomsitijas «Thunder» mājās ar 121:126 (40:29, 27:32, 25:38, 29:27) piekāpās Portlendas «Trail Blazers».

Vestbruks trāpīja 21 no 39 metieniem, tomēr pēdējās divās minūtēs aizmeta garām vairākus svarīgus raidījumus, kas būtu ļāvuši komandai pacīnīties par uzvaru.

Pie 58 punktiem Vestbruks cīņā pievienoja arī trīs atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Līgas un Rietumu konferences līderpozīcijā ar 52 uzvarām 63 spēlēs ir Goldensteitas «Warriors» komanda, kurai ar 49 uzvarām 62 cīņās seko latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs».

Savukārt Austrumu konferencē līderpozīciju ar 42 uzvarām 62 spēlēs ieņem pērnās sezonas čempione Klīvlendas «Cavaliers», bet 12.pozīcijā ar 26 panākumiem 64 mačos ir Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks».

Nākamās spēles latviešu pārstāvētās komandas aizvadīs trešdien. «Spurs» savā laukumā uzņems Sakramento «Kings», bet «Knicks» viesosies pie Milvoki «Bucks».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu