Hokejists Andersons par Hārtliju: Bobs māk motivēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://sport-fan.ch/

Latvijas hokeja izlases kandidātu pulkā jau vairākus gadus tiek pieaicināts Šveices otrās līgas (NLB) spēlējošais uzbrucējs Toms Andersons («Hockey Thurgau»). Pēc pirmā valstsvienības ledus treniņa pirmdien Andersons padalījās iespaidos par nākotnes plāniem un pirmajiem iespaidiem par Bobu Hārtliju.

«Pirmais treniņš pie Hārtlija bija ļoti pozitīvs. Var redzēt, ka Bobs māk motivēt. Neko sliktu nevaru pateikt. Visi cīnās un mēģina pierādīt savu lietderību,» skaidroja Andersons.

«Akcentu šajā ledus nodarbībā likām uz piespēlēm un to kvalitāti,» atzina Andersons. «Tāpat daudz slidojām un iesaistījāmies izspēlēs viens pret vienu,» piebilda latviešu uzbrucējs.

Jau pēdējos četrus gadus 23 gadus vecais Andersons pārstāv Šveices otrās līgas (NLB) komandu «Hockey Thurgau». Vienošanās ar Šveices vienību latvietim būs spēkā arī uz nākamo sezonu. «Šajā klubā man tiek dots liels spēles laiks, par to esmu pateicīgs.

Esmu ieplānojis nākotnē kaut ko pamainīt. Ir vajadzīgas jaunas emocijas.

Vēl vienu gadu šeit nospēlēšu, pēc tam mēģināšu tikt augstāk. Man mērķis noteikti ir NLA (Šveices augstākā hokeja līga),» sacīja latviešu uzbrucējs.

NLB čempionātā latvietis spēlē ar Šveices hokeja licenci, līdz ar to Andersons neskaitās leģionārs.

Šīs sezonas 42 NLB čempionāta spēlēs Andersons izcēlās ar 5 vārtu guvumiem un 19 rezultatīvām piespēlēm partneriem.

Diemžēl traumas dēļ čempionātam negatavosies Miķelis Rēdlihs. Traumēts ir arī Kaspars Daugaviņš, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase aizvadīs desmit pārbaudes spēles: pirmie pārbaudes mači ir paredzēti 1. un 2. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Krievijas izlasi. Turpinājumā «Euro Hokey Challenge» turnīra ietvaros 7. un 8. aprīlī Daugavpilī Latvijas izlasei paredzētas divas spēles ar Baltkrieviju. 14. un 15. aprīlī izbraukumā pret Zviedriju, 21. un 22. aprīlī «Arēnā Rīga» ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā pret Vāciju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Gustavs Dāvis Grigals (HK «Rīga»).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi Rīgas «Dinamo»).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Roberts Lipsbergs, Edgars Kulda, Nikolajs Jeļisejevs, Georgs Golovkovs (visi Rīgas «Dinamo»), Gatis Sprukts, Kirils Galoha, Frenks Razgals (visi HK «Rīga»), Toms Andersons (Thurgau, NLB, Šveice), Koba Jass, Sandis Zolmanis (abi HK «Kurbads»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu