Silovs ar ļoti labu rezultātu un 5.vietu 1500m startējis pasaules čempionātā daudzcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs ļoti labi aizvadījis nedēļas nogalē Norvēģijas ātrslidošanas centrā Hamarā notikušo pasaules čempionātu daudzcīņās, sarūpējot gandarījumu pats sev un prieku sporta līdzjutējiem.

Haralds uzrādīja labus laikus 500m un 5000m distancēs, bet savā kroņa distancē 1500m sasniedza savu labāko rezultātu bez augstkalnes apstākļos – 1:46,30. Tas mūsu olimpietim šorttrekā un ātrslidošanā deva piekto vietu šajā distancē uz šo čempionātu kvalificējušos labāko pasaules 24 ātrslidotāju vidū, bet tikmēr daudzcīņā tika izcīnīta vienpadsmitā vieta, pavisam maz pietrūkstot līdz iekļūšanai astotniekā un tiesību nopelnīšanai nostartēt pēdējā disciplīnā – 10 000m.

Pēc smagajiem notikumiem pagājušā gada beigu pusē Haraldam Silovam oktobrī divas nedēļas pirms pirmā Pasaules kausa posma nācās atgriezties mājās, kā dēļ nācās izlaist pasaules kausa posmos, un līdz ar to arī nesanāca kvalificēties pasaules čempionātam individuālajās distancēs. Uz ledus treniņiem viņš tika tikai janvāra beigās, tādēļ līdz pasaules čempionātam daudzcīņās Norvēģijā uz ledus sanāca patrenēties neierasti maz – tikai mēnesi, kaut prasti tie ir pieci vai seši mēneši.

Taču neskatoties uz to, ne jau tikai piedalīties viņš brauca uz «Vikingu kuģi» (tā tiek saukta ātrslidošanas halle Hamarā – aut.piez.), bet gan paradīt labus rezultātus, jo šoreiz Haraldam bija īpaša motivācija. Sestdien notikušajās pirmajās divās disciplīnās – 500 un 5000 metru distancēs – Silovs apsteidza pusi no pasaules spēcīgākajiem daudzcīņniekiem un ieņēma 12.vietu. Divpadsmitajā vietā viņš arī pēc pirmās dienas.

Svētdien ātrslidotājiem bija vispirms jāveic 1500 metru distance, kur Haralds nostartēja lieliski, izcīnot visaugstāko vietu daudzcīņu čempionātā kādā no distancēm – piekto vietu, līdz 4.vietai pietrūkstot tikai 0,07 sekundēm, bet trijniekam, četras desmitdaļas. Par latvieti ātrāki bija tikai pasaules čempionāta medaļnieki šajā konkrētajā distancē – krievs Denis Juškovs un nīderlandietis Svens Krāmers, kā arī vēl divi ātrslidošanas lielvalsts pārstāvji – holandietis Roests un norvēģis Pedersens. Tas viņam kopējā ieskaitē ļāva pakāpties uz 9.vietu. Haralds biju tuvu tam, lai kvalificētos sacensībām 10 000 metros, kur tika pielaisti astoņi sportisti, taču ne gluži labākie pēc iepriekšējām trim disciplīnām, bet galvenokārt ņemot vērā 5000m uzrādīto rezultātu. Līdz ar to uz 10 000m distanci tika paņemti divi konkurenti, kas bija līdzšinējās trijās disciplīnās kopvērtējumā zemāk par Haraldu, bet ātrāki tieši 5000m, tāpēc viņi, nevis mūsu sportists, tika pielaisti slidojumam 10 000m, un tāpēc arī kopvērtējumā vēlāk viņi aizgāja Latvijas pārstāvim priekšā, H.Silovam čempionātā izskaņā pabīdoties divus pakāpienus zemāk un ieņemot 11.vietu.

Tikmēr par sacensību čempionu jau trešo reizi pēc kārtas kļuva titulētais Nīderlandes ātrslidotājs Svens Krāmers, kurš pasaules čempionātā daudzcīņā uzvarējis jau astoņas reizes. Četru disciplīnu summā viņš kopumā ieguva 148,425 punktus, kamēr otrais ar 149,128 punktiem bija viņa tautietis Patriks Rosts. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vēl viens Nīderlandes sportists Jans Blokhēzens.

Haralds Silvos pats ir ļoti gandarīts ar uzrādītajiem rezultātiem. Viņš ļoti cerēja, bet nebija pārliecināts, ka izdodies tik labi nostartēt, ņemot vērā visus notikumus un to, kā šī sezona sākās. Viņš uzsver ļoti labo sadarbību, kas šajā sezonā sākusies ar Rīgas Stradiņa universitātes Sporta un uztura katedras vadītāju Voldemāru Arni, kura padomi un kopīgi izstrādātie vingrinājumi Haraldam daudz palīdzējuši šajā sezonā un noderēs arī nākotnē.Sadarbība tika uzsākta ar janvāri, tieši uz šo īso

sagatavošanās posmu pirms čempionāta.

Ar dalību pasaules čempionātā, kas bija šogad otrās sacensības, jo janvāra beigās sanāca nostartēt pasaules kausa posmā Vācijā, šī sezona ir beigusies, taču ar lielu optimismu tiek gaidīta nākamā sezonā, kurā būs Olimpiskās spēles Korejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu