Kurucs un Pasečņiks jaunākajās NBA drafta prognozēs - pirmajā kārtā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Spānijā spēlējošie basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs ir potenciālie divi latvieši, kurus 2017. gadā varētu izvēlēties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, turklāt pirmajā kārtā, vēsta jaunākās «Draft Express» prognozes.

Jaunākās «Draft Express» 2017. gada NBA drafta prognozes atjaunotas 6. martā. Abi Latvijas basketbolisti tajās figurē augstās pozīcijās, taču tas nebūt neliecina, ka šā brīža prognozes atbilst reālajai situācijai, kad notiks drafta ceremonija. Tuvojoties jauno spēlētāju izvēles dienai, tās vēl var būtiski mainīties un pavisam noteikti mainīsies.

19 gadus vecais Kurucs ikdienā pārstāv titulētā Barselonas «Lassa» dublieru komandu, kas spēlē Spānijā pēc spēka otrās līgas jeb «LEB Oro» čempionātā. Viņš ir viens no savas komandas līderiem. Nesen viņš tika iekļauts galvenās komandas pieteikumā ULEB Eirolīgas spēlei, bet laukumā nedevās.

Vidēji spēlē 203 centimetrus garais Kurucs gūst 9,4 punktus, savāc 2,3 atlēkušās bumbas zem groziem un veic 1,5 rezultatīvas piespēles partneriem.

Šobrīd viņa vārdam pretī «Draft Express» sastādītajā sarakstā atrodas NBA klubs Atlantas «Hawks», kas spēlētāju izraudzītos ar 19. numuru.

2014. gadā Kurucs bija viens no Latvijas U-16 izlases līderiem Eiropas čempionātā, kas toreiz risinājās Latvijā.

Kurucs ir apveltīts ar labu metiena tehniku, un pēdējā laikā viņš krietni uzlabojis savas caurgājiena prasmes.

No Eiropā dzimušajiem spēlētājiem Kurucs NBA drafta prognozēs šobrīd ir otrais visaugstāk vērtētais basketbolists.

21 gadu vecajam centra spēlētājam Anžejam Pasečņikam paredzēja līdzīgu karjeras attīstību kā Kristapam Porziņģim, kurš ir viens no Ņujorkas «Knicks» komandas līderiem. Taču 216 centimetrus slaidā Pasečņika karjera tik straujiem soļiem uz priekšu nevirzījās.

Vērīgāki basketbola draugi atcerēsies, ka 2013. gada U-18 Eiropas čempionātā Latvijā viņi ar Porziņģi tika dēvēti par «dvīņu torņu» tandēmu. Toreiz Pasečņiks tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Pasečņiks ikdienā pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Grankanārijas «Herbalife». Pēdējā laikā viņš izkarojis vairāk minūšu laukumā un demonstrē atzīstamu sniegumu.

Pasečņika vārdam pretī «Draft Express» sastādītajā sarakstā atrodas Dāvja Bertāna pārstāvētais NBA klubs Sanantonio «Spurs», kas latvieti izvēlētos ar 29. numuru.

ACB čempionātā viņš vidēji spēlē gūst 7,0 punktus, savāc 3,1 atlēkušās bumbas zem groziem.

2015. gadā Pasečņiks pieteicās NBA draftam, bet vēlāk dalību atsauca. Pagājušajā gadā viņš draftam nepieteicās.

Nākamgad NBA varētu nonākt Jānis Timma, kurš šajā sezonā pārstāv VTB Vienotās līgas komandu Sanktpēterburgas «Zeņit». Viņš ir vienības kapteinis un viens no līderiem. 24 gadus vecais krāslavietis Vienotajā līgā vidēji spēlē gūst 13,9 punktus, vāc 3,8 atlēkušās bumbas un izpilda 2,8 rezultatīvas piespēlēs.

Timma sava snieguma dēļ par sevi visai skaļi licis runāt Eiropas kontekstā.

2013. gada NBA draftā viņu otrajā kārtā ar 60. kārtas numuru izraudzījās Memfisas «Grizzlies». 2015. gada vasarā tiesības uz spēlētāju ieguva Orlando «Magic».

Interesanti, ka pirmo 60 spēlētāju sarakstā NBA drafta prognozēs nav neviena lietuvieša.

«Draft Express» jauno spēlētāju analīzi veic vairāk nekā 10 gadus un tiek uzskatīts par visai autoritatīvu avotu esošajai situācijai pasaules basketbolā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu