Lenards un Volkers atzīti par NBA nedēļas labākajiem spēlētājiem

LETA/NBA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio «Spurs» Kavai Lenards atzīts par NBA aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju Rietumu konferencē, bet Austrumu konferencē šīs gods ticis Kembam Volkeram no Šarlotes «Hornets».

Lenards par konferences nedēļas labāko spēlētāju atzīts ceturto reizi karjerā.

Lenards aizvadītajā nedēļā trīs mačos vidēji guva 32,0 punktus, kas bija otrs labākais rādītājs konferencē, bet «Spurs» izcīnīja trīs uzvaras. Tāpat viņam vidēji 9,0 atlēkušās bumbas, 4,3 rezultatīvas piespēles un 4,0 pārtvertas bumbas, šajā statistikas rādītājā ieņemot pirmo vietu līgā. Marta pirmajā dienā viņš guva 31 punktu 2,4 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta uzvaras grozu, bet «Spurs» ar 100:99 pārspēja Indiānas «Pacers».

Savukārt nedēļas noslēgumā viņš atzīmējās ar 34 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un sešām pārtvertām bumbām, palīdzot «Spurs» pagarinājumā ar 97:90 pārspēt Minesotas «Timberwolves». Lenards 90. spēli pēc kārtas guva vismaz desmit punktus, kas ir «Spurs» rekords kopš iepriekšējās desmitgades sākuma, kad Tims Dankans vismaz desmit punktus sameta 91 mačā pēc kārtas.

Tikmēr Volkers vidēji spēlē guva 27,2 punktus, kas bija trešais labākais rādītājs Austrumu konferencē, bet «Hornets» guva divus panākumus. Tāpat viņam caurmērā vienā mačā 6,3 rezultatīvas piespēles, 4,3 atlēkušās bumbas un 1,3 pārtvertas piespēles.

Nedēļas sākumā viņš iemeta 30 punktus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņa «trejacis» spēles beigās ievadīja «Hornets» atrāvienu uzvarā 109:104 pār Losandželosas «Lakers». Savukārt piektdien viņš iemeta 27 punktus, veica četras rezultatīvas piespēles, izcīnīja piecas bumbas zem groziem un pārtvēra divas piespēles, kamēr Šarlotes komanda ar 112:102 pārspēja Denveras «Nuggets».

Vēl uz NBA nedēļas labākā spēlētāja balvu pretendēja Aizija Tomass (Bostonas «Celtics»), Sets Karijs (Dalasas «Mavericks»), Demarkuss Kazinss un Entonijs Deviss (Ņūorleānas «Pelicans»), Rasels Vestbruks (Oklahomsitijas «Thunder»), Tailers Jūliss (Fīniksas «Suns»), Damjans Lilards (Portlendas «Trail Blazers»), Demars Derozans (Toronto «Raptors»), Bredlijs Bīls un Bojans Bogdanovičs (Vašingtonas «Wizards»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu