Jaunajiem futbolistiem un jauniešiem no Latvijas iespēja nokļūt FIFA Konfederāciju kausa turnīrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācija (LFF) aicina piedalīties konkursā, kas diviem 12 gadus veciem jauniešiem pavērs iespēju šovasar no 26. jūnija līdz 3. jūlijam Sanktpēterburgā piedalīties starptautiskā sociālā jauniešu programmā jeb nometnē «Futbols draudzībai».

Šo starptautisko nometni, kurā piedalīsies jaunieši no 64 pasaules valstīm, rīko Krievijas uzņēmums Gazprom, kas ir viens no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) partneriem. Kā zināms, 2018. gada vasarā Krievijā notiks FIFA Pasaules kauss futbolā, bet šajā vasarā tieši laikā, kad Sanktpēterburgā ritēs starptautiskā nometne «Futbols draudzībai», tur notiks arī prestižais FIFA Konfederāciju kausa turnīrs ar pasaulē spēcīgāko izlašu un spilgtāko futbola zvaigžņu piedalīšanos. Abiem Latvijas pārstāvjiem 2. jūlijā būs iespēja būt klāt turnīra finālspēlē.

Lai iegūtu ceļazīmi uz šo bezmaksas starptautisko nometni «Futbols draudzībai», līdz 24. martam ir jāpaveic mājasdarbs. Latviju varēs pārstāvēt divi jaunieši neatkarīgi no dzimuma, tai skaitā – jaunieši ar kustību traucējumiem: viens jaunais futbolists un viens jaunais žurnālists. Jaunajam futbolistam nav obligāti jābūt jaunietim, kas trenējas vairākas reizes nedēļā – galvenais ir būt draugos ar futbola bumbu. Tikmēr jaunajam žurnālistam nav obligāti jābūt skolas avīzes redaktoram vai staigājošai futbola enciklopēdijai. Galvenais, lai līdz 2017. gada 3. jūlijam esi 12 gadus vecs, spēj sazināties angliski, esi atvērts, komunikabls un gatavs aktīvi iesaistīties sarunās par dzīves vērtībām, veselīgu dzīvesveidu, sportu un citām tēmām.

Jaunā futbolista uzdevumi:

  • Tava motivācijas vēstule. Apraksti, ko un kā tu pastāstīsi par Latviju un Latvijas futbolu citiem bērniem no 63 pasaules valstīm (apjoms līdz 200 vārdiem);

  • Ja tu būtu Latvijas izlases spēlētājs, kā izskatītos tavi sapņu vārti pret Eiropas čempioni Portugāles izlasi ar Krištianu Ronaldu sastāvā un kā tu tos svinētu? Uzfilmē savu vārtu guvumu un svinības, ielādē to YouTube ar tēmturi #LatvijasFutbols un iekopē saiti uz to. Atceries, ka video galvenajam varonim jābūt tev pašam un tas nedrīkst būt garāks par 30 sekundēm!

Jaunā žurnālista uzdevumi:

  • Tava motivācijas vēstule. Uzraksti, kāpēc tieši tu būtu labs Latvijas pārstāvis šajā starptautiskajā programmā «Futbols draudzībai» (apjoms līdz 200 vārdiem);

  • Ieraksti audio, kā tu komentētu epizodi, kad Latvijas izlase gūst vārtus pret Eiropas čempioni Portugāli. Šajā audio jābūt tavai balsij: tu sasveicinies ar klausītājiem, izstāsti, kā tevi sauc, no kurienes esi, kas pret ko spēlē, un tad sāc komentēt Latvijas izlases uzbrukumu, kurā kāds no šā brīža Latvijas valstsvienības spēlētājiem gūst vārtus, – tavas emocijas, komentārs, kādā veidā tika gūti vārti. Ņem vērā, ka audio ilgums nedrīkst būt garāks par 30 sekundēm!

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 24. martam, kad LFF izvērtēs visus iesūtītos darbus un trīs labākos jaunos futbolistus un tikpat jaunos žurnālistus uzaicinās uz finālu Rīgā. Tas notiks 30. martā plkst. 12:00 LFF telpās Grostonas ielā 6b, Rīgā. Visi fināla dalībnieki saņems balvas no LFF, taču papildu konkursā, par ko tiks izstāstīts jau pasākuma dienā, noskaidros uzvarētāju katrā kategorijā.

Kas būs jādara Sanktpēterburgā?

Jaunie futbolisti tiks sadalīti astoņās jauktās grupās, kas tiks dēvētas par «draudzības grupām». Katrā grupā būs bērni ar atšķirīgu pieredzi, nacionalitātēm, prasmēm darboties kopā. Šīs astoņas grupas 1. jūlijā pārtaps par futbola komandām un sacentīsies starptautiskā ielu futbola turnīrā, tāpēc līdzi būs jāņem savi buči un kājsargi (pārējais apģērbs tiks nodrošināts), bet 2. jūlijā piedalīsieties starptautiskā bērnu forumā, kurā jaunieši, ar tevi tai skaitā, runās par dažādām cilvēku vērtībām visā pasaulē. Tikmēr jaunais žurnālists varēs iejusties īsta žurnālista ādā, būs savs preses centrs, kurā darboties. Visus ceļošanas un uzturēšanās izdevumus abiem Latvijas pārstāvjiem segs nometnes rīkotāji.

Starptautiskās sociālās jauniešu programmas «Futbols draudzībai» mērķis ir jauniešu vidū popularizēt futbolu, veselīgu dzīvesveidu, toleranci, draudzību starp bērniem no dažādām valstīm. Šīs nometnes atslēgas vārdi ir draudzība, līdzvērtīgums, godīgums, veselība, miers, aizrautība, uzvara, tradīcijas un izcilība.

LFF aicina vecākus, skolotājus, draugus, brāļus un māsas iedrošināt savus divpadsmitgadīgos jaunos censoņus piedalīties konkursā, jo dalībniekiem nebūt nav jābūt labākajiem futbolistiem vai literatūras speciālistiem. Svarīgākais ir gribēšana gūt neatkārtojamu pieredzi un vēlme redzēt lielo futbolu rokas stiepiena attālumā!

Motivācijas vēstule un video/audio jāiesniedz šajās vietās:

Futbolista dalības anketa

Žurnālista dalības anketa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu