Hiršers iegūst Mazo kristāla globusu slalomā

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Austriešu kalnu slēpotājs Marsels Hiršers svētdien Slovēnijā nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējuma slalomā.

Hiršers, kurš sestdien nodrošināja sesto Pasaules kausa titulu pēc kārtas, svētdienas slalomā bija ceturtais, bet viņa tuvākais konkurents Henriks Kristofešens pirmajā braucienā bija 42.pozīcijā, otrajam braucienam nekvalificējoties. Šosezon atlikušas vairs tikai vienas slaloma sacensības, bet Hiršeram ir 110 punktu pārsvars par Kristofešenu, līdz ar to norvēģis vairs nevar viņu apsteigt.

Hiršeram šis ir ceturtais Mazais kristāla globuss slalomā. Tāpat viņš četras reizes kļuvis par kopvērtējuma uzvarētāju milzu slalomā.

Svētdien notikušajās sacensībās triumfēja austrietis Mihaels Mats, kuram šī bija pirmā uzvara karjerā. Mats divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju Stefano Grosu apsteidza par 0,30 sekundēm, bet vēl 0,16 sekundes lēnāks bija vācietis Fēlikss Neireiters.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Hiršers ticis pie 1475 punktiem, bet otrais ar 871 punktu ir Hjētils Jansru, kurš svētdien nestartēja, kamēr trešais ar 867 punktiem ir Kristofešens.

Tikmēr dāmas svētdien Čonsenas trasē, Dienvidkorejā, kur nākamgad norisināsies olimpiskās spēles, sacentās nobraucienā, uzvaru izcīnot itālietei Sofijai Godžijai.

Viņa par četrām sekundes simtdaļām apsteidza amerikānieti Lindsiju Vonu, bet trešā bija slovēniete Ilka Štuheca, kura uzvarētājai zaudēja 0,51 sekundi. Sestdien turpat notika vēl vienas sacensības nobraucienā, kurās goda pjedestālu tādā pašā secībā aizņēma šodienas ātrākais trio.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 1323 punktiem ieņem Mikaēla Šifrina, kura sestdien nestartēja, bet viņai ar 1145 punktiem seko Štuheca. Līdz sezonas beigām atlikušas sešas sacensības.

Tikmēr trešo pozīciju kopvērtējumā ieņem šveiciete Lara Guta, tomēr viņai traumas dēļ sezona jau beigusies. Vien divus punktus Gutai zaudē Godžija.

Nākamnedēļ vīri atpūtīsies, bet dāmas Skvoveli, ASV, spēkosies slalomā un milzu slalomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu