«TTT Rīga» cieš šosezon pirmo zaudējumu apvienotā čempionāta spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

«TTT Rīga» basketbolistes Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionātā spēcīgāko grupas mačā svētdien viesos ar 74:78 (14:22, 18:16, 20:22, 22:18) zaudēja Somijas pērnās sezonas spēcīgākajai vienībai Lāpenrantas «Catz».

Rīdzinieces, kuras jau nodrošinājušas uzvaru kopvērtējumā, pamatturnīrā deviņās spēlēs izcīnīja deviņas uzvaras un līdz šodienai viņām bija tāda pati bilance arī otrajā posmā.

Latvijas komandā ar 15 punktiem rezultatīvākā bija Digna Strautmane, 14 punkti Guntai Baško-Melnbārdei, bet 12 punktus sameta Aiša Sazerlenda.

Tikmēr pretiniecēm rezultatīvākās bija Jeļena Rešetko un Čandra Džons, kuras guva attiecīgi 22 un 20 punktus.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 70:70, bet pretinieces pusotras minūtes laikā izvirzījās vadībā ar trim punktiem. Lai gan Baiba Eglīte divus punktus atguva, «Catz» uz to atbildēja ar četriem, panākot 77:72. Piecas sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Ieva Krastiņa divus punktus atguva, taču, lai panāktu vismaz neizšķirtu, bija pārāk maz laika, līdz ar to tika ciests zaudējums.

Spēcīgāko komandu grupā «TTT Rīga» kontā ir deviņas uzvaras desmit mačos, Somijas čempionvienības Lāpenrantas «Catz» spēlētājas tikušas pie astoņiem panākumiem 12 cīņās. Šīs abas komandas jau nodrošinājušas vietu finālčetrinieka turnīra pusfinālā, turklāt «TTT Rīga» kļuvusi par otrā posma kopvērtējuma uzvarētāju. Trīs uzvaras deviņos dueļos guvušas «Vega 1»/«Liepāja» spēlētājas, bet «Rīgas Stradiņa Universitātes» (RSU) komanda zaudējusi visos deviņos mačos.

Vājāko komandu grupā, kur saglabāti pirmā posma rezultāti, vadībā ar 14 uzvarām 17 spēlēs ir Igaunijas čempiones Tallinas 1182 mantinieces «Media»/«Rapla». Tai ar 12 uzvarām 17 cīņās seko «Tallinas Universitāte», bet pie desmit panākumiem 19 dueļos tikušas «TTT Rīga - Juniores» basketbolistes, taču Tallinas komandai ir labāki rezultāti savstarpējās spēlēs, bet rīdziniecēm palikuši vairs tikai divi mači, līdz ar to latvietes cīņā par finālturnīru neiesaistīsies.

Vēl no Latvijas komandām «Latvijas Universitāte» ar četrām uzvarām 18 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas U-16 izlase 16 dueļos tikusi pie diviem panākumiem un ir noslēdzošajā pozīcijā.

Pēc otrā posma spēcīgākās grupas trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts «Elektrum» Olimpiskajā centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja «TTT Rīga» basketbolistes, finālā pārspējot «Catz» komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu