Hiršers sesto sezonu pēc kārtas iegūst Lielo kristāla globusu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austriešu kalnu slēpotājs Marsels Hiršers sestdien Slovēnijā nodrošināja savu sesto Pasaules kausa titulu pēc kārtas.

Līdz ar to Hiršers pārspēja pagājušā gadsimta Luksemburgas kalnu slēpošanas zvaigznes Marka Džirardelli rekordu, kurš Lielo kristāla globusu ieguva piecas reizes. Savukārt no dāmām pie sešiem Lielajiem kristāla globusiem pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados tika austriete Annemarija Mozere-Prella.

Hiršers sestdien uzvarēja milzu slaloma sacensībās, nodrošinot pirmo vietu kopvērtējumā. Piecas sacensības pirms sezonas beigām Hiršers par 504 punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju norvēģi Hjētilu Jansru.

Hiršers divu braucienu summā otrās vietas ieguvēju Leifu Kristianu Heugenu no Norvēģijas apsteidza par 0,46 sekundēm, bet trešais bija zviedrs Matss Ulsons, kurš bija vēl 0,21 sekundi lēnāks.

«Laikapstākļi viennozīmīgi nebija pateicīgi,» miglas ietekmētās sacensības komentē Hiršers. «Bija ilgi jāstāv lietū. Otrajā braucienā bija smaga cīņa. Centos izcīnīt pēc iespējas labāku rezultātu, kā darītu jebkurš sportists. Esmu neizsakāmi laimīgs. Kas par dienu!»

Tāpat Hiršers svētdien nodrošināja uzvaru milzu slaloma kopvērtējumā, šajā disciplīnā Pasaules kausā triumfējot ceturto reizi. Hiršers šajā disciplīnā kopvērtējumā ticis pie 633 punktiem, bet viņa tuvākajam sekotājam Aleksim Pinturo, kurš sestdien izstājās pirmajā braucienā, ir par 194 punktiem mazāk.

Viņš šosezon ieguvis arī Mazo kristāla globusu slalomā.

Patlaban 28 gadus vecais Hiršers karjeras laikā pasaules čempionātos izcīnījis piecas zelta un trīs sudraba medaļas. Savukārt olimpiskajās spēlēs viņam ir viena sudraba godalga, kas izcīnīta pirms trim gadiem Sočos.

Visu disciplīnu kopvērtējumā Hiršers ticis pie 1375 punktiem, bet Jansru, kurš sestdien nestartēja, iekrājis 871 punktu, kamēr trešais ar 867 punktiem ir vēl viens norvēģis Henriks Kristofešens, kurš šodien ierindojās 11.pozīcijā.

Tikmēr dāmas svētdien Čonsenā, Dienvidkorejā, sacentās nobraucienā, uzvaru izcīnot itālietei Sofijai Godžija. Otro vietu izcīnīja amerikāniete Lindsija Vona, kura uzvarētājai zaudēja septiņas sekundes simtdaļas, kamēr trešajā pozīcijā ierindojās slovēniete Ilka Štuheca, kura bija vēl 0,16 sekundes lēnāka.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 1323 punktiem ieņem Mikaēla Šifrina, kura sestdien nestartēja, bet viņai ar 1085 punktiem seko Štuheca. Līdz sezonas beigām atlikušas septiņas sacensības.

Tikmēr trešo pozīciju kopvērtējumā ieņem šveiciete Lara Guta, tomēr viņai traumas dēļ sezona jau beigusies.

Rīt kungi Slovēnijā sacentīsies slalomā, bet dāmas Dienvidkorejā startēs supergigantā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu