Apstiprināti pastāvīgie World RX čempionāta dalībnieki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa (World RX) čempionāta organizatori piektdien oficiāli nosauca Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) apstiprinātās komandas un braucējus, kuri aizvadīs pilnu sezonu un būs redzami katrā no 12 paredzētajiem posmiem. Šādu sportistu būs 18 un tas nozīmē vismaz 18 Supercar klases mašīnas katrā sacensību nedēļas nogalē.

Saskaņā ar oficiālo, piektdien izplatīto informāciju, 2017.gada čempionātā brauks:

1. Pērn uzvarējušo komandu EKS pārstāvēs 2016.gada čempions Matiass Ekstroms, Tomass Heikinens un Reinis Nitišs. Visi brauks ar Audi A1 EKS RX quattro superkāriem.

2. Arī Peugeot-Hansen komanda šogad startēs ar trim auto (Peugeot 208 WRX) un trim pilotiem - Kevinu un Timiju Hanseniem, un Sebastjanu Lēbu.

3. PSRX Volkswagen Sweden par titulu cīnīsies, izmantojot Volkswagen Polo superkārus, bet pilotu konkurencē par punktiem sviedrus lies divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs, kurš pirms sezonas guva Volkswagen rūpnīcas atbalstu, un Johans Kristofersons.

4. Hoonigan Racing Division vienībā nekādas izmaiņas kopš pagājušās sezonas nav notikušas un to aizvien pārstāvēs Kens Bloks un Andreass Bakerūds savos Ford Focus RS RX.

5. Pēc iepriekšējās sezonas beigām World RX Team Austria kļuva par MJP Racing Team Austria un to tagad pārstāvēs Timo Šeiders un Kevins Ēriksons.

6. Līdzšinējie World RX Team Austria piloti Jānis Baumanis un Timurs Timerzjanovs tikmēr ir pievienojušies pieredzējušā austriešu speciālista un sacīkšu braucēja Manfrēda Štola vienībai Team STARD. Viņu rīcībā būs pilnīgi jauni, Štola komandas būvēti Ford Fiesta WRX.

Saskaņā ar plānu 2017.gada pasaules rallijkrosa čempionāts sāksies 31.martā Barselonā un noslēgsies 10.- 12.septembrī Dienvidāfrikā. Kopumā tiks aizvadīti 12 posmi, no kuriem desmitais - tepat Biķerniekos no 15.- 17.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu