«Spurs» bez Bertāna viesos uzvar «Clippers» basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sanantonio «Spurs» komanda, rezervē atstājot latviešu uzbrucēju Dāvi Bertānu, piektdien pirmajā spēlē pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma ar rezultātu 105:97 (18:13, 29:29, 30:31, 28:24) viesos līdzīgā cīņā uzveica Losandželosas «Clippers».

Bertāns iepriekšējās 12 no 13 NBA spēlēm bija nospēlējis vismaz desmit minūtes, tomēr šoreiz saspringtā cīņā starp līdzīgiem pretiniekiem viņš bija viens no trim savas komandas spēlētājiem, kas neizgāja laukumā. Iepriekšējo reizi latvietis rezervē palika 21.janvārī, kad «Spurs» pagarinājumā pārspēja līgas čempioni Klīvlendas «Cavaliers».

«Spurs» rindās 21 punktu iemeta un sešas rezultatīvas piespēles izdarīja Kavai Lenards, bet ar 17 punktiem, realizējot visus trīs tālmetienus, un 11 bumbām zem groziem atzīmējās spānis Po Gasols. Tāpat 17 punktus iemeta francūzis Tonijs Pārkers, bet attiecīgi 15 un 14 punkti bija Lemarkusam Oldridžam un Petijam Milsam.

Tikmēr «Clippers» vienībā ar 29 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Bleiks Grifins, 23 punktus sameta Ostins Riverss, kamēr 17 punkti bija Krisam Polam.

Pols un Gasols šajā mačā laukumā atgriezās pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas traumu dēļ.

Pirmos divus punktus mačā iemeta Pols, tomēr drīz vien «Spurs» jau bija priekšā ar 11:2. Kaut daudzu izrāvienu spēlē deficīts vēl tika samazināts līdz 11:9, pēc ceturtdaļas viesi atradās vadībā ar 18:13. Otrā perioda vidū jau «Spurs» zaudēja ar 27:32, kad bija ielaiduši astoņus punktus pēc kārtas, tomēr pēc puslaika atkal atradās priekšā ar 47:42.

Trešās ceturtdaļas vidū pēc piektās piezīmes nopelnīšanas laukumu uz ilgāku laiku atstāja «Spurs» līderis Lenards un vēl pēc brīža viesi jau bija iedzinējos ar 59:68. Tomēr tad «Spurs» guva desmit punktus pēc kārtas un pirms pēdējām 12 minūtēm atradās priekšā ar 77:73, turklāt ceturtās ceturtdaļas ievadā panāca arī 81:73.

Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām «Spurs» otro reizi ceturtdaļā atjaunoja savu līdz tam lielāko pārsvaru mačā (96:86), turpinājumā droši noturot uzvaru.

Zīmīgi, ka komandas tikās trešo reizi šosezon un iepriekšējos divos mačos līgas vicelīdere «Spurs» bija zaudējusi.

Šī «Spurs» bija jau septītā izbraukuma spēle pēc kārtas un šajā sērijā gūti pieci panākumi. Svētdien «Spurs» vēlreiz spēlēs Losandželosā, plkst.22.30 pēc Latvijas laika samērojot spēkus ar «Lakers» komandu, bet pēc tam nākamajā trešdienā uzņems Indiānas «Pacers».

Grega Popoviča vadītā «Spurs» komanda ar 44 panākumiem 57 mačos joprojām atrodas stabilā Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par četru zaudējumu tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas «Warriors».

Savukārt «Clippers» ar 35 uzvarām 58 spēlēs ir konferences piektajā pozīcijā.

Tikmēr vēl viena latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» komanda ar 23 panākumiem 58 spēlēs atrodas Austrumu konferences 12.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu