Latvijai fināls Eiropas čempionātā 10 dejās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopenhāgenā notikušajā Eiropas čempionātā sporta dejās 10 deju programmā (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas) patīkamu pārsteigumu sarūpējuši Marts Puniņš un Dana Jākobsone, kuri 27 pāru konkurencē pirmo reizi iekļuva finālā un izcīnīja sesto vietu. Par čempioniem kļuva Vācijas dejotāji Dumitru Doga un Sara Ertnera, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Kontinenta labākie deju pāri daudzcīņā jeb 10 deju programmā Dānijas galvaspilsētā tika noskaidroti jau otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā Marts Puniņš un Dana Jākobsone Kopenhāgenā ieņēma 9. vietu. Šogad latviešu dejotāji stādīja augstāku mērķi – iekļūšana fināla sešiniekā, kas viņiem arī izdevās.

Janvāra beigās valsts čempionātā uzvarējušie Marts ar Danu pārliecinoši pārvarēja pirmās divas kārtas un ar sesto rezultātu iekļuva pusfināla divpadsmitniekā, piesakot pretenzijas uz iekļūšanu finālā. To Latvijas pāris arī paveica, apdejojot pusfinālā sīvākos konkurentus par noslēdzošo vietu finālā no Slovēnijas un Itālijas.

Finālā Puniņam ar Jākobsoni standartdejās (ST) izdevās uzrādīt ceturto rezultātu, bet Latīņamerikas (LA) dejās viņi bija piektie, kas beigās tomēr deva stabilu sesto vietu. Taču tik un tā tas ir panākums, jo viņi pirmo reizi tika finālā tāda mēroga sacensībās, atkārtojot Kārļa Treija un Anastasijas Krivošejevas 2014.gada sasniegumu.

Jau pirms sacensībām bija zināms, ka tiks kronēti jauni čempioni un vicečempioni, jo pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvēji šogad nestartēja. Līdz ar to 2016.gada bronzas medaļas ieguvēji Dumitru Doga un Sāra Ertnera pakāpās uz pirmo vietu un izcīnīja uzvaru. Taču visās piecās ST dejās pirmās vietas ieguvušajam vācu pārim sīvu konkurenci izrādīja mājinieki Nikolajs Lunds un Marta Kocika, kuri visās piecās LA dejās saņēma visaugstāko vērtējumu un kopvērtējumā izcīnīja otro vietu.

Vēl līdzīgākajā cīņā par trešo vietu, apsteidzot čehus un pasaules vicečempionus no Kipras, bronzas medaļu ieguva Igaunijas vicečempioni Kirils Medianovs un Jeļizaveta Semjonova.

Šo sestdien Daugavas sporta namā Rīgā tiks sadalīti otrie medaļu komplekti sporta dejās, jo norisināsies Latvijas čempionāts ST dejās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu