Čempionu līgā šovakar 1/8 fināla dueļi Mančestrā un Leverkūzenē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ar diviem mačiem Leverkūzenē (Vācija) un Mančestrā (Anglija) šovakar turpinās Eiropas prestižākā klubu turnīra UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla izspēle.

Leverkūzenes «Bayer» komanda plkst. 21.45 (tiešraide «Viasat Sport Baltic» kanālā) pēc Latvijas laika uzņems iepriekšējās sezonas finālisti Madrides «Atletico» no Spānijas, kas šobrīd «La Liga» čempionātā ieņem ceturto vietu.

Abas komandas Čempionu līgā astotdaļfinālā tikās 2014./2015. gada sezonā, kas pēcspēles sitienu sērijā nākamajā kārtā vietu garantēja Diego Simeones vadītā vienība.

Interesanti, ka Vācijas komanda līdz šim visas četras reizes Čempionu līgas turnīra izstājusies tieši astotdaļfinālā.

«Bayer» savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Šveices uzbrucējs Admirs Memedi, kamēr «Atletico» savainoto spēlētāju sarakstā atrodas Slovēnijas vārtsargs Jans Oblaks.

Iepriekšējās četras tikšanās «Atletico» - «Bayer» katra komanda guvusi pa vienai uzvarai, bet divi mači noslēgušies neizšķirti.

Atbildes mačs risināsies 15. martā Spānijā.

Tikmēr ambiciozā Anglijas premjerlīgas komanda Mančestras «City» savu skatītāju klātbūtnē plkst. 21.45 (Latvijas laiks) uzņems «Monaco» futbolistus no Francijas.

Čempionu līgas turnīrā šīm komandām šis būs pirmais savstarpējais duelis.

Hosepa Gvardiolas vadītajai «City» komandai nāksies iztikt bez talantīgā brazīliešu uzbrucēja Gabriēla Žezūsa, kurš labās kājas pēdas kaula lūzuma dēļ nevarēs spēlēt 2-3 mēnešus. Viņš Anglijas komandai pievienojās vien janvārī un kopš tā laika paspēja izkonkurēt ilggadējo «City» vienības snaiperi Serhio Aguero.

Atbildes mačs risināsies 15. martā Francijā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāri

  • Mančestras «City» (Anglija) - «Monaco» (Francija)
  • Madrides «Real» (Spānija) - «Napoli» (Itālija)
  • Lisabonas «Benfica» (Portugāle) - Dortmundes «Borussia» (Vācija)
  • Minhenes «Bayern» (Vācija) - Londonas «Arsenal» (Anglija)
  • «Porto» (Portugāle) - Turīnas «Juventus» (Itālija)
  • Leverkūzenes «Bayer» (Vācija) - Madrides «Atletico» (Spānija)
  • Parīzes «Saint-Germain» (Francija) - «Barcelona» (Spānija)
  • «Sevilla» (Spānija) - Lesteras «City» (Anglija)

Pirmās spēles astotdaļfinālā tiek aizvadītas 14., 15. un 21., 22. februārī to komandu laukumā, kas apakšgrupu turnīrā savās grupās palika otrās, bet atbildes mači norisināsies 7., 8. un 14., 15. martā.

Ceturtdaļfināla izloze gaidāma 17. martā.

UEFA Čempionu līgas fināls risināsies 2017. gada 3. jūnijā «Millennium» stadionā Kārdifā.

Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu