Sējējs: Gribējām uzvarēt «bullīšos», lai skatītājiem prieks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas «Dinamo» sestdien sezonas noslēdzošajā mačā gribējusi izcīnīt uzvaru tieši pēcspēles metienu sērijā, lai sanākušajiem skatītājiem būtu prieks, pēc mača teica rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

«Dinamo» hokejisti sestdien sezonās pēdējā mačā savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu.

«Laba spēle, no abām pusēm diezgan dzīva. Laba atmosfēra, iepriecinājām līdzjutējus. Gājām uz trešo periodu un ar treneriem runājām, ka būtu forši spēlēt papildlaiku un pēc tam izcīnīt uzvaru «bullīšos», lai ir pilna programma un cilvēkiem prieks. Pēcspēles metienos bijām nedaudz veiksmīgāki,» preses konferencē teica Sējējs.

Trešajā periodā traumu guva «Dinamo» uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš pēdējās divās spēlēs guvis trīs vārtus. «Dārziņš jūtās normāli, bet viņam sāp roka. Kas īsti ir, nezinām,» atzīmēja «Dinamo» treneris.

Turpinājumā komandas treneru kolektīvs analizēs «Dinamo» sniegumu un gatavosies jau nākamajai sezonai.

«Spēlētāji nedaudz atpūtīsies, būs vēl daži pasākumi nākamajā nedēļā. Pēc tam dodam nedēļu brīvu, bet 6.martā jau sāks gatavoties izlase. Mums paliek pāris ārzemnieki, kurus nemocīsim līdz aprīļa beigām, laidīsim mājās,» sacīja Sējējs, plašākas atbildes par nākamās sezonas sastāvu nesniedzot.

Tāpat arī pretinieku odiozais treneris Andrejs Nazarovs bija apmierināts ar sezonas noslēgumu.

«Manā skatījumā spēle izdevās. Sezonas beigās hokejisti tomēr centās, neviens negribēja zaudēt. Tā vajadzētu katru maču spēlēt. Paskatījos tuvākās rezerves, patika, gatavosimies nākamajai sezonai,» atklāja Nazarovs.

Rīgas «Dinamo» noslēdza savu neveiksmīgāko sezonu kluba vēsturē, jo ar 58 punktiem 60 spēlēs komanda bija pārliecinoši pēdējā vietā 14 Rietumu konferences klubu konkurencē, no tuvākajiem sekotājiem Maskavas «Spartak» atpaliekot par astoņiem punktiem. Savukārt visā līgā Latvijas klubs ieņem pirmspēdējo vietu starp 29 komandām.

Rīdzinieki tikai reizi deviņās aizvadītās KHL sezonās regulāro čempionātu noslēgusi ar mazāk punktiem nekā iegūts šoreiz. Tā 2012./2013.gada sezonā komanda izcīnīja vien 51 punktu, taču togad katra komanda regulārajā turnīrā aizvadīja tikai 52 spēles, kamēr pēdējos trīs gadus kalendārā katrai vienībai ir pa 60 mačiem.

Maskavas CSKA pēdējā spēļu dienā nodrošināja uzvaru regulārajā čempionātā.

Līdz ar sestdien noslēgušajiem mačiem zināmas visi izslēgšanas turnīra spēļu pāri. Rietumu konferences ceturtdaļfinālā divu latviešu pārstāvēto komandu duelī Mārtiņa Karsuma Maskavas «Dinamo» spēkosies ar Kaspara Daugaviņa Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko trenē Pēteris Skudra. CSKA konferences ceturtdaļfinālā tiksies ar Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit», Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA duelēsies ar Maskavas apgabala «Vitjaz», bet Jaroslavļas «Lokomotiv» cīnīsies ar Minskas «Dinamo».

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfinālā pērnās sezonas čempione Magņitogorskas «Metallurg» cīnīsies ar Ķīnas komandu Pekinas «Kuņluņ Red Star», kas savā debijas sezonā iekļuvusi izslēgšanas turnīrā. Tikmēr Omskas «Avangard» spēkosies ar aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral», Kazaņas «Ak Bars» cīnīsies ar Ufas «Salavat Julajev», bet Čeļabinskas «Traktor» tiksies ar Astanas «Baris».

Izslēgšanas spēles sāksies otrdien, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu