Rīgas «Dinamo» šovakar noslēdz KHL sezonu!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Rīgas «Dinamo» hokejisti šodien ar mājas spēli pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu noslēdz sev neveiksmīgo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu. Cīņa «Arēnā Rīga» sāksies plkst.17 un tiešraidē to translēs televīzijas kanāls TV6.

Rīdzinieki ceturtdien dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 2:1 uzvarēja Toljati «Lada» komandu, sarūgtinot savus bijušos komandas biedrus Kristapu Sotnieku un Edgaru Masaļski, kā arī kādreizējo «Dinamo» treneri Arti Ābolu, kurš otro sezonu ir pie Toljati kluba stūres. «Lada» vienībai viesošanās Latvijas galvaspilsētā noslēdzās dramatiski, jo piektdien sākot lidojumu uz Ufu, kur viņiem sestdien jātiekas ar «Salavat Julajev» komandu, aviokompānijas «Vim Airlines» čarterreiss pacelšanās brīdī saslīdēja un noskrēja no skrejceļa. Par laimi, neviens no pasažieriem un apkalpes locekļiem necieta.

Spēle ar «Lada» Latvijas klubam bija pirmā pēc desmit dienu pārtraukuma, kurš bija saistīts ar nacionālo izlašu pauzi. Tās laikā liela daļa Rīgas «Dinamo» spēlētāju piedalījās Latvijas izlases četru dienu treniņnometnē, kurā pie darba ķērās valstsvienības jaunais galvenais treneris Bobs Hārtlijs, bet viens no viņa palīgiem bija tieši Ābols, kurš šajā amatā tika iecelts vien pagājušajā nedēļā.

«Dinamo» ceturtdien svinēja aizraujošu panākumu, jo tikai 17 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca neizšķirtu, bet uzvaru izrāva četras sekundes pirms papildlaika beigām, abus vārtus gūstot Laurim Dārziņam, palīdzot pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Tikmēr «Ņeftehimik», kuru trenē odiozais Andrejs Nazarovs, ceturtdien viesos ar 1:2 pēcspēles metienos zaudēja Minskas «Dinamo» komandai, šķiroties arī no teorētiskām izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Abas komandas šosezon jau tikās septembra beigās, kad «Ņeftehimik» mājās uzvarēja ar 3:1, savukārt KHL vēsturē savstarpējos mačos labāka ir bijusi «Dinamo», kas uzvarējis desmit no 16 aizvadītajos mačos, piedevām deviņas uzvaras izcīnot pamatlaikā.

Latvijas klubs izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā zaudēja jau pirms laba laika, «play-off» mačos netiekot trešo sezonu pēc kārtas. Tikmēr «Ņeftehimik» izslēgšanas spēlēs netika otro sezonu pēc kārtas.

Rīgas «Dinamo» sestdien noslēgs savu neveiksmīgāko sezonu kluba vēsturē, jo ar 56 punktiem 59 spēlēs komanda ir pārliecinoši pēdējā vietā 14 Rietumu konferences klubu konkurencē, no tuvākajiem sekotājiem Maskavas «Spartak» atpaliekot par desmit punktiem. Savukārt visā līgā Latvijas klubs ieņem pirmspēdējo vietu starp 29 komandām un arī augstāk tikt vairs nevar.

Rīdzinieki tikai reizi deviņās aizvadītās KHL sezonās regulāro čempionātu noslēgusi ar mazāk punktiem nekā iegūts šoreiz. Tā 2012./2013.gada sezonā komanda izcīnīja vien 51 punktu, taču togad katra komanda regulārajā turnīrā aizvadīja tikai 52 spēles, kamēr pēdējos trīs gadus kalendārā katrai vienībai ir pa 60 mačiem.

Tikmēr «Ņeftehimik» ar 79 punktiem 59 mačos ir desmitie Austrumu konferencē.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies sestdien un pirms pēdējām spēlēm ir zināmas 14 no 16 komandām, kas cīnīsies par Gagarina kausu. Divas vakances vēl ir Austrumu konferencē, kur par pēdējām ceļazīmēm cīnās Pekinas «Kuņluņ Red Star», Oskara Bārtuļa Vladivostokas «Admiral» un Novosibirskas «Sibirj». Pekinas un Vladivostokas komandas «Sibirj» apsteidz par diviem punktiem.

Izslēgšanas spēles sāksies otrdien, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu