Joprojām turpinās aizdomīgās futbola Ziemas kausa spēles izmeklēšana

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Turpinot apstākļu noskaidrošanu par iespējamo spēles rezultāta ietekmēšanu, Latvijas Futbola federācija (LFF) rekomendējusi biedrībai «Latvijas Futbola virslīga» atcelt arī nākamo Ziemas kausa spēli ar «Babītes» komandas dalību.

Pagājušajā ceturtdienā Ziemas kausā spēlē Marijampolē «Babīte» tikās ar vietējiem «Sūduva» futbolistiem. Babītes futbolisti šajā mačā piekāpās ar rezultātu 1:3, pirmajā puslaikā pirmos vārtus ielaižot pēc muļķīgas kļūdas, bet otros zaudējot pēc 11 metru soda sitiena. Jau uzreiz pēc mača sociālajos tīklos tika izteikts pieņēmums, ka spēles laikā totalizatoru kantoros notikušas dīvains likmju svārstības, kas ir pirmais indikators, ka šīs spēles iznākums varētu būt sarunāts.

Savukārt LFF pirmdien paziņoja, ka sākusi savu izmeklēšanu par šo spēli, kamēr LFV vadība atcēla otrdien plānoto «Babītes» spēli Ziemas kausa izcīņā ar Lietuvas klubu «Utenis».

Kā piektdien vēsta LFF, piektdien uzklausīts vienības direktors Igors Nežmakovs, galvenais treneris Mihails Miholaps un viņa asistents Viktors Terentjevs. Pašlaik joprojām tiek turpināta apstākļu noskaidrošana saistībā ar personām, kuras, iespējams, bijušas iesaistītas darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar šīs spēles rezultātu.

Tāpat, ievērojot to, ka turpinās minēto apstākļu noskaidrošana un atbildīgo personu identificēšana, LFF rekomendējusi LFV atcelt Ziemas kausa izcīņas spēli starp «Babīti» un «Daugavpili», kas paredzēta 22.februārī.

Tikmēr portāls «sportacentrs.com» vēsta, ka aizdomīgs bijis arī pirmdien notikušais Ziemas kausa mačs, kurā Latvijas komanda «Metta»/«Latvijas Universitāte» ar 3:1 apspēlēja pagājušās sezonas Lietuvas pirmās līgas čempioni Kazlu Rūdas «Šilas». Toreiz pirmais puslaiks, abām komandām neizmantojot virkni izdevību, noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, taču otrajā puslaikā «Šilas» veica lērumu spēlētāju maiņu un piedzīvoja zaudējumu.

LFF nolēmusi arī turpināt komunikāciju ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) un sporta spēļu likmju monitoringa uzņēmumu «Sportradar» attiecībā uz turpmāku informācijas apmaiņu par sacensībām, spēlēm un personām, kuras ir iesaistītas darbībās, kas vērstas uz manipulāciju ar spēļu rezultātiem.

Kā iepriekš otrdien atklātā vēstulē paziņoja «Babīte», klubs atbalsta LFF uzsākto izmeklēšanu, bet spēles pret «Utenis» atcelšanu uzskata par nepamatotu.

Neraugoties uz atceltajām spēlēm Ziemas kausā, «Babītei» pirmdien Igaunijā paredzēts pārbaudes mačs ar ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas «Infonet».

Pirmdien LFF aģentūru LETA informēja, ka izmeklēšanu par «Babītes» un «Sūduva» spēli veic organizācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš gan šonedēļ atradās ārzemju komandējumā, piedaloties Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) nacionālo federāciju vadītāju tikšanās pasākumā Katarā. Kā informēja LFF, Mežeckis dzimtenē atgriezīsies piektdien, tāpēc izmeklēšanā iegūtā informācija varētu tapt zināma nākamās nedēļas sākumā.

Spēļu rezultātu sarunāšana ir bijusi liela problēma arī Latvijas futbolā. Janvāra vidū Valsts policija (VP) spēļu rezultātu sarunāšanas lietā lūdza sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, tostarp bijušo Daugavpils kluba «Dinaburg» prezidentu Oļegu Gavrilovu. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, otra persona, pret kuru lūgts sākt vajāšanu, ir kluba tehniskais direktors Jevgēņijs Klopovs.

Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā tika mainīta likumdošana, ieviešot kriminālatbildību par šādiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu