Latvijas uzbrucējs Sarkanis pievienojies Kontinentālā kausa ieguvējai Notingemas «Panthers»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @PanthersIHC

Latvijas hokeja uzbrucējs Deivids Sarkanis pievienojies Lielbritānijas hokeja līgas (EIHL) čempionei Notingemas «Panthers», kas pirms mēneša pirmoreiz vēsturē triumfēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa turnīrā.

«Viņš ir jauns, ambiciozs un viņš ir ātrs,» par 22 gadus veco latvieti izteicies «Panthers» komandas galvenais treneris Korijs Nīlsons.

Sarkanis līgumu noslēdzis līdz sezonas beigām.

Šīs sezonas ievadā Sarkanis divas spēles aizvadīja Latvijas virslīgas komandā «Prizma», bet pēc tam pārgāja uz jaunizveidotās Alpu Hokeja līgas vienību «Kitzbuhel» no Austrijas, kuras sastāvā 34 spēlēs atzīmējās ar sešiem vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Sarkanis spēlēja Francijas augstākajā laikā, bet pirms tam ilgstoši bija Rīgas «Dinamo» sistēmā, piecas spēles aizvadot arī Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Notingemas «Panthers» šosezon pārvarēja trīs kārtas Kontinentālajā kausā. Vispirms otrajā kārtā tā izšķirošajā mačā ar 3:1 pieveica Latvijas čempionvienību «Liepāja», turpinājumā pārvarēja arī trešo kārtu, bet pēc tam tika pie trim uzvarām finālturnīrā.

«Panthers» kļuva par pirmo savas valsts komandu, kas izcīnījusi Kontinentālo kausu un tā garantējusi līdzdalību nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas turnīrā. Nacionālajā čempionātā tā pēdējo sešu gadu laikā uzvarējusi četras reizes.

Ar 44 punktiem 38 spēlēs tā pašlaik Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Vēl trešajā pozīcijā ar 55 punktiem ir vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētā Šefīldas «Steelers» vienība, bet noslēdzošajā, desmitajā, pozīcijā ar 27 punktiem atrodama Riharda Grigora pārstāvētā Edinburgas «Capitals» komanda.

Zīmīgi, ka dienu iepriekš «Kitzbuhel» komandu atstāja arī latviešu izcelsmes uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš kļuvis par Roberta Locāna komandas biedru Somijas pēc spēka otrās līgas jeb «Mestis» vienībā Īsalmi IPK. Savukārt tajā joprojām vēl palicis latviešu uzbrucējs Oskars Batņa.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu