Bolts un Bailsa iegūst prestižās «Laureus» balvas

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA/TVNET

Jamaikiešu sprinta superzvaigzne Useins Bults un amerikāņu vingrošanas sensācija Simona Bailsa otrdien ieguva prestižās «Laureus» labāko sportistu balvas par veikumu 2016.gadā.

Pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Bolts ierakstīja savu vārdu vēsturē un kļuva par deviņkārtēju čempionu, jo jau trīs Olimpiādēs pēc kārtas viņš bijis nepārspēts 100, 200 un 4x100 metru stafetes distancēs.

Tiesa, nesen viņam tika atņemta 2008.gada Pekinas Olimpiādē gūtā zelta godalga 4x100 metru sprintā, jo sportista komandas biedrs Nesta Kārters tika pieķerts dopinga lietošanā.

«Laureus» balvu Bolts saņēmis ceturto reizi, kas ir jauns rekords. Boltam pašlaik pieder pasaules rekordi 100 un 200 metros, bet pēc šī gada pasaules čempionāta, kas notiks Londonā, viņš gatavojas noslēgt sportista karjeru.

Tikmēr 19 gadus vecā Bailsa 2016.gada olimpiskajās spēlēs individuālajās disciplīnās izcīnīja četras zelta medaļas, turklāt tika pie bronzas arī komandu sacensībās.

Par spīti savai nelielajai pieredzei Bailsa jau tiek dēvēta kā viena no visu laiku izcilākajām olimpietēm.

Viņa kļuvusi par pirmo vingrotāju, kas saņēmusi 2000.gadā ieviesto balvu.

«Laureus» balvu par gada izlaušanos saņēma pašlaik jau karjeru noslēgušais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Niko Rosbergs, bet Beisbola augstākās līgas (MLB) čempioni kronētā Čikāgas «Cubs» nosaukta par gada komandu. Savukārt Riodežaneiro Olimpiādē piecus zeltus izcīnījušais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss tika pie balvas par gada atgriešanos.

«Laureus» balvas tiek pasniegtas kopš 2000.gada. Tās piešķir par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu.

Balvas piešķir organizācijas «Laureus World Sports Academy» žūrija, kurā strādā 50 izcili bijušie sportisti un sportistes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu