Pēc ziemas pārtraukuma atsākas Čempionu līga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Ar diviem mačiem pēc ziemas pārtraukuma šovakar atsāksies lielais futbols jeb prestižais UEFA Čempionu līgas turnīrs. Pirmās divas astotdaļfināla spēles tiks aizvadītas Parīzē un Lisabonā. Tās sāksies pulksten 21.45 pēc Latvijas laika.

Šā brīža Portugāles čempionāta līdervienība Lisabonas «Benfica» savā laukumā uzņems Vācijas bundeslīgas vienību Dortmundes «Borussia», kas šobrīd nacionālajā čempionātā ir ceturtā spēcīgākā komanda.

«Benfica» trešo reizi sešu sezonu laikā centīsies sasniegt ceturtdaļfinālu. UEFA mājas lapā vēstīts, ka Vācijas klubu klātienē «Estádio do Sport Lisboa e Benfica» atbalstīšot vismaz 3000 vācu vienības līdzjutēju.

Līdz šim abas komandas tikušās divreiz, uzvaru dalot uz pusēm.

Laukuma saimniekiem diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt serbu pussargs/uzbrucējs Andrija Živkovičs, bet savainots ir argentīniešu uzbrucējs Lisandro Lopess.

Savukārt «Borussia» nometnē savainoto spēlētāju sarakstā ir Svens Benders un mājās palicis arī Vācijas izlases spēlētājs Mario Gēce, pirmdien vēstīja kluba preses dienests.

Uz Portugāli «Borussia» treneru korpuss līdzi ņēmis 21 futbolistu.

Grupu turnīrā Dortmundes komanda ar gūtiem 21 vārtiem (vidēji mačā 3,5) bija visrezultatīvākā starp visām priekšsacīkšu dalībniecēm.

Tikmēr paralēli (pl. 21.45) citā spēlē Parīzes «Saint-Germain» (PSG) savā laukumā «Parc des Princes» uzņems titulēto Spānijas klubu «Barcelona».

Abas komandas savā starpā ceturtdaļfinālā tikās 2013. un 2015. gadā, un abās reizēs nākamo kārtu sasniedza Katalonijas vienība. Interesanti, ka PSG nekad nav piedzīvojusi zaudējumu astotdaļfināla stadijā.

Līdz šim «Barcelona» - PSG spēkiem mērojušās deviņas reizes. Četros gadījumos panākumu svinējusi «Barcelona», divreiz pārāka bijusi Francijas vienība un trīs mači noslēgušies neizšķirti.

Diskvalificācijas dēļ šī cīņa ies secen PSG zvaigznei Tiagu Motam, savukārt «Barcelona» traumas dēļ nepalīdzēs Havjērs Maskerano un pieredzējušais turku pussargs Arda Turans.

Šo maču plkst. 21.45 tiešraidē translēs kanālā «Viasat Sport Baltic».

UEFA čempionu līgas astotdaļfināla pāri

  • Mančestras «City» (Anglija) - «Monaco» (Francija)
  • Madrides «Real» (Spānija) - «Napoli» (Itālija)
  • Minhenes «Bayern» (Vācija) - Londonas «Arsenal» (Anglija)
  • «Porto» (Portugāle) - Turīnas «Juventus» (Itālija)
  • Leverkūzenes «Bayer» (Vācija) - Madrides «Atletico» (Spānija)
  • Parīzes «Saint-Germain» (Francija) - «Barcelona» (Spānija)
  • «Sevilla» (Spānija) - Lesteras «City» (Anglija)

Pirmās spēles tiks aizvadītas 14. un 15. februārī to komandu laukumā, kas apakšgrupu turnīrā savās grupās palika otrās, bet atbildes mači norisināsies 21. un 22. februārī. Savukārt ceturtdaļfināla cīņas norisināsies no 7. līdz 15. martam.

UEFA Čempionu līgas fināls risināsies 2017. gada 3. jūnijā «Millennium» stadionā Kārdifā.

Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides «Real», kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu