Lundkvists kļūst par pirmo vārtsargu eiropieti ar 400 uzvarām NHL

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas «Rangers» komandu pārstāvošais zviedrs Henriks Lundkvists sestdien kļuva par pirmo vārtsargu no Eiropas Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kurš ticis pie 400 uzvarām karjerā.

Aizvadītajā mačā «Rangers» ar rezultātu 4:2 (1:1, 0:1, 3:0) savā laukumā apspēlēja Kolorādo «Avalanche», bet Lundkvists atvairīja 32 pretinieku metienus.

Pēc divām trešdaļā mājinieki atradās iedzinējos ar 1:2, tomēr guva divus vārtus pirmajās sešās noslēdzošā perioda minūtēs un turpinājumā noturēja uzvaru.

Lundkvists kļuva par divpadsmito vārtsargu NHL vēsturē, kurš ticis pie 400 uzvarām un trešo vārtsargu, kurš to paveicis vienas komandas sastāvā, sekojot Martinam Brodēram (Ņūdžersijas «Devils») un Tonijam Espozito (Čikāgas «Blackhawks»).

Šī «Rangers» komandai bija piektā uzvara pēc kārtas, bet Lundkvists pēdējos deviņos mačos, kuros devies laukumā, ticis pie astoņiem panākumiem.

Citā spēlē interesants notikumu pavērsiens piemeklēja Vašingtonas «Capitals» komandas debitantu Zeku Sendorfu. Viņš vispirms iemeta uzvaras vārtus mačā, kurā «Capitals» ar 6:4 (3:0, 1:2, 2:2) uzveica Anaheimas «Ducks», tomēr drīz pēc cīņas spēlētājs tika nosūtīts uz vienības Amerikas Hokeja līgā (AHL) spēlējošo fārmklubu Hēršijas «Bears».

«Capitals» uzvarēja sestajā spēlē pēc kārtas, bet savā laukumā tā nav zaudējusi jau 12 mačos, bet tagad tai nebūs spēļu līdz pat nākamajai sestdienai.

Bufalo «Sabres» komanda, spēlējot bez traumu guvušā Latvijas hokejista Zemgus Girgensona, sestdien ar rezultātu 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) viesos pārspēja Toronto «Maple Leafs».

Visas līgas līdere ar 84 punktiem 56 spēlēs ir «Capitals» komanda, bet Rietumu konferences galvgalī ar 78 punktiem 54 mačos atrodas Minesotas «Wild» vienība.

Tikmēr «Sabres» ar 56 punktiem 55 spēlēs ieņem 14.pozīciju Austrumu konferences kopvērtējumā, apsteidzot vienīgi Karolīnas «Hurricanes» un Detroitas «Red Wings».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu