Punnenovs par Hārtlija treniņiem: Paldies Dievam, esmu vārtsargs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Latvijas hokeja valstsvienības februāra treniņnometnē piedalās arī Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) vārtsargs Ivars Punnenovs. Sarunā ar medijiem latvietis padalījās iespaidos par jauno galveno treneri Bobu Hārtliju un savu sezonu Šveices hokeja līgā.

«Maniem komandas biedriem šobrīd ir četras brīvas dienas. Savukārt man zvana no izlases un saka, ka jābrauc. Ja jābrauc, tad jābrauc. Vismaz mājās esmu. Klubs man nevar liegt doties uz izlasi.

Ja valstsvienība izsauc, tad obligāti ir jāierodas,» skaidroja Punnenovs.

Šīs sezonas 25 NLA čempionāta spēlēs Punnenovs vidēji ielaidis 2,64 ripas un atvairījis 91% metienu. Vārtsarga pienākumus «Tigers» vienībā latvietis dala ar Damjano Čjačio. «Abi mēs ar Damjano aizvadām labu sezonu. Pēdējās četrās spēlēs esam izcīnījuši visas uzvaras. Galvenais tagad iekļūt «play off», un tad jau viss būs kārtībā,» atzina latviešu vārtsargs.

Pērnajā rudenī no «Tigers» vienības tika atbrīvots galvenais treneris Skots Bītijs. Viņu aizstāja Haincs Ēlers. Sarunā ar medijiem Punnenovs atklāja, ka ar jauna trenera atnākšanu pamainījās loma komandā arī viņam pašam. «Skots, manuprāt, vairāk uzticējās man. Pie Bītija vairāk es spēlēju. Tomēr Haincs vēlas darboties ar abiem vārtsargiem.

Ja abi labi spēlē, tad kādu nosēdināt vienkārši nevar. Situācija ir grūta.»

«Ja jaunais treneris būtu ar mums sācis strādāt ātrāk, 100% šobrīd atrastos «play off» zonā. Vecais treneris bija pārāk jauks, viņš bija drīzāk kā draugs, nevis treneris. Tādas ir viņa metodes. Citām komandām tas strādā, citām ne,» izteicās Punnenovs.

Latvietis arī padalījās pirmajos iespaidos par Latvijas izlases jauno galveno treneri Hārtliju. «Paldies Dievam, ka esmu vārtsargs,» teica Punnenovs. «Grūti būs. Labi, ka ir pāris dienu nometne. Puiši pēc tam atgriezīsies un varēs atcerēties Hārtlija prasības.»

«Bobs ir ļoti detalizēts, nenormāli. Tādēļ mēs arī desmit minūtes stāvam pie dēlīša un skatāmies. Visam ir jābūt perfekti, lai uzvarētu.

Latvijas izlasei, salīdzinot ar vadošajām hokeja lielvalstīm, tas talants ir mazāks, tādēļ mums ir jāspēlē tā, kā vajag spēlēt, nevis tā, kā gribas,»

uzsvēra latvietis.

Latvijas izlase kandidāti līdz sestdienai trenēsies Hārtlija vadībā. Noslēdzot treniņnometni, 11. februārī «Hokeja dienas» ietvaros Bobs Hārtlijs aizvadīs atklāto treniņu «Volvo ledus hallē» (no 11:00 līdz 12:30), kuru būs iespēja apmeklēt ikvienam hokeja mīļotājam. Pēc treniņa Latvijas hokeja līdzjutējiem būs lieliska iespēja iegūt autogrāfus un kopā ar spēlētājiem nofotografēties.

Bobs Hārtlijs Rīgā uzturēsies līdz 19. februārim un tajā laikā plānojis apmeklēt divas Rīgas «Dinamo» mājas spēles, kā arī 17. februārī paredzēto «Optibet sporta bārs» Latvijas kausa finālu. Kanādas speciālists 15. februārī plānojis novadīt semināru Latvijas treneriem par darba plānošanu un darba analīzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu