Calko piedalīsies Lemānas 24 stundu sacīkstē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latviešu autobraucējs Konstantīns Calko šovasar piedalīsies prestižajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs.

Kā pavēstījis «ARC Bratislava» komandas vadītājs Miro Konopka, tā sacensībās piedalīsies ar «Ligier JS P217 Gibson» automašīnu LMP2 klasē, ko pilotēs pats Konopka, kā arī Calko.

Savukārt trešais vienības braucējs tiks nosaukts tuvākajās nedēļās.

Konopka iepriekš šajās sacensībās piedalījies 2006. un 2010.gadā, bet Calko kļūs par pirmo Latvijas autosportistu vēsturē, kurš tajās startējis.

Pasaulē prestižākās diennakts sacensības šogad Lemānā notiks 17. un 18.jūnijā. Calko jau iepriekš izteicies, ka tieši starts Lemānā ir viņa dzīves lielākais mērķis.

Kā vēstīts, nesen Calko guva ceturto vietu Lemānas Āzijas seriāla sezonas kopvērtējumā LMP3 klasē. «ARC Bratislava» vienība šajās sacensībās plāno piedalīties arī 2017./18.gada sezonā.

Calko 2015.gadā kā pirmais no Latvijas autosportistiem sacentās Lemānas Eiropas seriālā (ELMS), kur kopā ar «SVK by Speed Factory» komandu izcīnīja trešo vietu LMP3 klases sezonas kopvērtējumā. Pērn Latvijas sportists šajā sacensību seriālā vairs neturpināja braukt.

Vēl 2013.gadā Calko izcīnīja otro vietu «Radical Masters» Eiropas seriāla «Masters» klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar «Audi R8 LMS Ultra» sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī 2014.gadā Latvijas pārstāvis startēja «Masters» klasē, taču nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012.gadā kļuva par čempionu «Radical Masters» sērijas sacīkstēs «Supersport» klasē, kā arī par pasaules vicečempionu kartingā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu