Briedis: Ja Huks boksēsies «netīri», vajadzēs atbildēt desmitkārtīgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Maira Brieža pretinieks Vācijas bokseris Marko Huks aprīļa sākumā gaidāmajā duelī cīnīsies «netīri», latvietim vajadzēs atbildēt desmitkārtīgi, pirmdien Dortmundē notikušajā preses konferencē teica Briedis.

Brieža cīņa ar Huku norisināsies 1.aprīlī Vācijas pilsētā Dortmundē. Sportisti sacentīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kg) kategorijā.

«Esmu pieklājīgs bokseris, bet, ja Marko cīnīsies netīri, man vajadzēs atbildēt desmitkārtīgi. Atceroties Evandera Holifīlda un Maika Taisona cīņā, nenokodīšu daļu auss, bet nokodīšu to visu,» RTL citē Briedi, kurš šoreiz izvēlējies asākus vārdus, nekā parasti.

«Mani treniņnometnēs sauc par traumatologu. Mani sparinga partneri ringu pamet ar savainojumiem, bet man pēc tam jākonsultējas ar ārstiem, kuri palīdz saārstēt savainojumus,» atzīmēja latvietis.

Briedis jau pirms tam norādījis uz Huka netīro cīņas veidu.

«Marko ir bokseris, kurš vēlas uzvarēt, ņemot talkā jebkādus līdzekļus. Visi, kuri redzējuši viņa cīņas, atzīst, ka Marko boksējās «netīri», sit pa pakausi,» pirms tam bija izteicies Briedis.

«Sitieni pa pakausi uzlabo prātu. Daudzi uzskata, ka Mairis mani uzvarēs, taču paļaujos uz sevi. Man ir bijuši labi treniņi, neviens mani nevar uzvarēt. Uzvarēšu arī šajā cīņā, esmu pārliecināts. Zinu, ko spēju,» uz latvieša iepriekš pausto atbildēja Huks.

Hukam pašlaik pieder arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona josta, līdz ar to duelis būs par divām jostām.

«Patīkami, ka varu cīnīties uzreiz par divām jostām, jo īpaši par WBC. Esmu profesionālis jau vairāk, nekā 12 gadus. Visu dzīvi tam esmu strādājis,» uzsvēra Huks.

Tikmēr Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs jeb Als Siesta pauda, ka latvieša un vācieša cīņa būs augstākā līmeņa duelis. «Nevaru prognozēt uzvarētāju, izredzes ir 50 pret 50,» teica Siesta.

Patlaban 32 gadus vecais Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Iepriekšējo cīņu Huks aizvadīja 19.novembrī, kad pret ukraini Dmitro Kučeru veiksmīgi nosargāja savu IBO čempiona jostu.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

Tikmēr 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Oktobrī Briedis Liverpūlē reitinga cīņā pārliecinoši pieveica mājinieku Saimonu Valiliju.

Briedis ir obligātais pretendents uz WBC čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā, bet pašreizējais titula īpašnieks Tonijs Beljū no Lielbritānijas izvēlējies 4.martā tikties ar tautieti Deividu Heju. Šis duelis norisināsies Londonā «O2» arēnā.

WBC decembrī lēma par to, ka Beljū ir saglabājis WBC pasaules čempiona jostu, kas viņam ļaus pēc cīņas smagsvaru kategorijā ar Heju atgriezties pirmajā smagajā svarā un aizvadīt cīņu ar Brieža un Huka dueļa uzvarētāju. Beljū cīņu pret Heju aizvadīs smagākajā svara kategorijā, līdz ar to par Brieža pretinieku tika nozīmēts Huks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu