Latvijas biatlonisti parakstījuši petīciju par stingrākiem antidopinga noteikumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kaut Latvijas biatlona treneri nav parakstījuši petīciju Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) par stingrākiem antidopinga noteikumiem, to paveikuši Latvijas izlases sportisti Andrejs Rastorgujevs, Daumants Lūsa un Aleksandrs Patrijuks, pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Krišjānis Meirāns.

Kā vēsta norvēģu sporta blogeris Andrēass Sellioss, kurš redzējis 12.janvārī radīto petīciju, to nav parakstījuši tikai četru valstu treneri - Latvijas, Norvēģijas, Baltkrievijas un Polijas.

«Paraksti tika vākti 24 stundu laikā. Varētu būt, ka Latvijas treneri tajā brīdi neatradās uz vietas un netika sastapti, atradās viesnīcā, bāzē vai kur citur. Nevar teikt, ka kāds būtu atteicies parakstīt šo petīciju. Tā ir nepareiza interpretācija. Varbūt kāds no treneriem neatradās uz vietas tajā brīdī, jo parakstītā petīcija ātri bija jāiesniedz IBU,» skaidroja Meirāns.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas biatlonisti parakstījuši petīciju, pieļaujot iespēju, ka neparakstījušo valstu pārstāvji vienkārši nav satikti.

«No Latvijas biatlonistiem vēstuli parakstīja Rastorgujevs, Patrijuks un Lūsa.

Petīciju neesot parakstījuši arī beļģu treneri, rumāņu sportisti, bet, piemēram, Ķīnas treneri to parakstījuši, bet sportisti ne. Varbūt personas, kuras nav vēstuli parakstījušas, vienkārši nav satiktas,» stāstīja Meirāns.

Biatlonistu un treneru parakstītā petīcija tiks izskatīta trešdien IBU ārkārtas kongresā, kur Latviju pārstāvēs LBF prezidente Baiba Broka.

«IBU ārkārtas kongress var izskatīt petīciju, bet tas nav lemttiesīgs. Turpmākās rīcības, kad tiktu sperti kādi soļi, ir atkarīgas no IBU lēmuma,» teica Meirāns.

Decembra sākumā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā.

Savukārt vēlāk IBU saņēma sarakstu ar 31 krievu biatlonistu, kuri lietojuši aizliegtās vielas, turpinot startēt augstākā līmeņa sacensības. Janvāra otrajā pusē tika paziņots, ka izmeklēšana turpinās vairs tikai pret septiņiem no viņiem, pret 22 tā pārtraukta, bet divi laikus saņēmuši pagaidu diskvalifikācijas.

Pirms tam janvāra pirmajā pusē pasaules vadošie biatlonisti pieprasīja IBU noteikt bargākas sankcijas tiem kolēģiem un viņu pārstāvētajām valstīm, kuri tiks pieķerti dopinga lietošanā. Šī vēstule tika parakstīta Pasaules kausa posma laikā Rūpoldingā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu