Lielbritānijas tenisisti pēc Kanādas diskvalifikācijas sasniedz Deivisa kausa 1/4 finālu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lielbritānijas tenisa izlase svētdien pēc savas pretinieces Kanādas diskvalifikācijas sasniedza Deivisa kausa pasaules grupas ceturtdaļfinālu. Pirms svētdienas noslēdzošās vienspēles rezultāts starp mājinieci Kanādu un Lielbritāniju bija neizšķirts 2-2, tāpēc bija jāaizvada izšķirošais - piektais - mačs.

Tajā brits Kails Edmunds uzvarēja pirmos divus setus ar 6-3, 6-4, turklāt trešajā bija vadībā ar 2-1, kad viņa pretinieks Deniss Šapovalovs, kuram ir vien 17 gadi, pēc zaudēta geima nesavaldīja emocijas un dusmās sita bumbiņu prom, taču tā trāpīja cīņas tiesnesim pa aci. Soģim acs bija pamatīgi apskādēta, bet Kanādai tika piešķirts zaudējums.

Līdz ar to Lielbritānija šajā duelī uzveica pretiniekus ar 3-2 un sasniedza Deivisa kausa ceturtdaļfinālu, kur tai pretī stāsies Francija.

«Šis bija dīvains veids, kā pabeigt maču. Pirms tam kaut ko tādu nebiju pieredzējis,» pēc mača teica Edmunds.

Skaidri bija redzams, ka Šapovalova rīcība nebija apzināta, un jauno sportistu aizstāvēja arī komandas biedri.

Kanādas izlasei šajā duelī nevarēja palīdzēt traumētā valsts tenisa zvaigzne Milošs Raoničs. Savukārt 2015.gada Deivisa kausa ieguvējas Lielbritānijas sastāvā nespēlēja pasaules ranga pirmais numurs Endijs Marejs.

Lielbritānijas pretiniece ceturtdaļfinālā būs Francija, kas savā pirmās kārtas duelī ar 4-1 pārliecinoši izbraukumā pieveica Japānu. Uzvaru Francijas tenisisti šajā duelī bija nodrošinājuši jau pēc pirmajām divām vienspēlēm un sestdienas dubultspēles. Pie panākumiem vienspēlēs tika Žils Simons un Rišārs Gaskē, kamēr dubultspēlē uzvaru izcīnīja Nikolā Maī un Pjērs Igo Ebērs.

Tikmēr grūti ar pirmās kārtas pārvarēšanu klājas pašreizējiem Deivisa kausa īpašniekiem Argentīnai, kas šobrīd savā laukumā spēlē neizšķirti 2-2 ar Itāliju. Šā dueta izšķirošajam - piektajam - mačam bija jānotiek jau svētdien, taču pārāk stiprā lietus dēļ tas tiks aizvadīts tikai pirmdien.

Pēc pirmajām divām dienām Itālija atradās vadībā ar 2-1, bet vitāli svarīgā mačā svētdien argentīnietis Karloss Berloks ar 4-6, 6-4, 6-1, 3-6, 6-3 smagā cīņā apspēlēja Paolo Lorenci.

Sagaidāms, ka pirmdienas izšķirošajā spēlē tiksies argentīnietis Gido Pelja un Fabio Fonjīni no Itālijas.

Argentīnas un Itālijas dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Beļģiju, kas savā pirmās kārtas cīņā ar 4-1 pārspēja Vāciju.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras tikusi Serbija, kas ar savu līderi Novāku Džokoviču priekšgalā mājās ar 4-0 pārspēja Krieviju.

Serbiem ceturtdaļfināla cīņa gaidāma pret Spānijas valstsvienību, kas pirmajā kārtā, spēlējot bez savas zvaigznes Rafaela Nadala, ar 3-2 pieveica spēcīgo Horvātiju.

Vēl pēc pirmajām divām dienām spāņi atradās iedzinējos ar 1-2, tomēr uzvarēja abās izšķirošajās vienspēlēs - Roverto Bautista Aguts ar 6-1, 6-7 (4:7), 6-3, 7-6 (8:6) pārspēja Franko Škugoru, bet Pavlo Karrenjo-Busta ar 7-6 (7:4), 6-1, 6-4 apspēlēja Nikolu Mektiču.

Savukārt vēl vienā pirmās kārtas duelī ASV ar 5-0 sagrāva Šveici, kam nepalīdzēja Rodžers Federers un Stans Vavrinka, kamēr vairākkārtējā Deivisa kausa ieguvēja Austrālija ar 4-1 pārspēja Čehiju.

ASV un Austrālija savā starpā aizvadīs ceturtdaļfināla dueli.

Tikmēr Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas cīņā Jelgavā aizvadītajā nedēļas nogalē ar 0-4 piekāpās Norvēģijai. Līdz ar to latviešu tenisistus gaida cīņa par vietas saglabāšanu otrajā grupā, kur pavasarī pretī stāsies Maroka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu