Kuldas «Jokerit» gūst svarīgu uzvaru cīņā par vietu Gagarina kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pie svarīgas uzvaras par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā svētdien tika Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku «Jokerit» komanda.

«Jokerit» svētdien izbraukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist» vienību.

Kulda šajā spēlē laukumā pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā izpildīja divus spēka paņēmienus.

Šī mača rezultāts tika atklāts jau ceturtajā minūtē, kad «Jokerit» vienību pēc cīņas vārtu priekšā vadībā izvirzīja Rope Talaja, tomēr Jekaterinburgas klubs otrā perioda sākumā panāca izlīdzinājumu. Helsinku klubs no jauna vadību pārņēma pusotru minūti līdz otrās trešdaļas beigām, izceļoties Villem Lajunenam, bet dueļa galarezultātu 52.minūtē uzstādīja Sakari Salminens.

Līdz regulārā turnīra noslēgumam «Jokerit» atlicis aizvadīt vairs tikai divas spēles - savā laukumā pret Ņižņekamskas «Ņeftehimik» un Kazaņas «Ak Bars».

Tikmēr citā svētdienas mačā uzvaru izcīnīja viena no «Jokerit» galvenajām konkurentēm cīņā par izslēgšanas turnīru Maskavas apgabala «Vitjaz», kas viesos ar 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) pārspēja Horvātijas komandu Zagrebas «Medveščak»

«Vitjaz» komandai šī ir jau astotā uzvara pēc kārtas, bet uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem šajā mačā guva Ņikita Viglazovs un Aleksejs Makejevs.

Citā svētdienas mačā Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā šīs sezonas pēdējā KHL izbraukuma spēlē ar 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpās Kazahstānas klubam Astanas «Baris», piedzīvojot trešo neveiksmi pēc kārtas.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 131 punktu 57 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņā trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tālāk ar 104 punktiem seko Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas «Dinamo» un Jaroslavļas «Lokomotiv», bet pie 102 punktiem tikusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Topedo», ko trenē Pēteris Skudra.

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt «Jokerit» ar 91 punktu 58 mačos ir astotā, bet punkts vairāk ir «Vitjaz», kas turklāt aizvadījusi par divām cīņām mazāk. Devītajā vietā atrodas «Soči», kam ir 85 punkti 56 cīņās.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar 54 punktiem 58 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, turklāt arī pēc sezonas noslēguma saglabās noslēdzošo vietu konferencē.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas «Metallurg» ir 122 punkti 58 mačos, kam ar 102 punktiem 56 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas «Avangard». Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas «Ak Bars», bet par desmit punktiem atpaliek Čeļabinskas «Traktor». Šī četrotne jau nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 82 punktiem 57 spēlēs ir septītā, bet tikpat punktu ir astotajā vietā esošajai Ufas «Salavat Julajev», kas gan aizvadījusi 58 mačus. Šīs abas komandas par punktu atpaliek no Pekinas «Kuņluņ Red Star», kamēr devītā ar 79 punktiem 56 mačos ir Novosibirskas «Sibirj». Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati «Lada», ko trenē Artis Ābols, ar 64 punktiem 57 mačos ieņem 13.vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu