Rīgas «Dinamo» piedzīvo zaudējumu Jekaterinburgā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» savā priekšpēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas izbraukuma spēlē piektdien ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Jekaterinburgas «Avtomobilist» komandai.

Viesu komandā vārtus guva un reizi partnerim asistēja rezultatīvais aizsargs Guntis Galviņš, kuram tas bija sestais precīzais metiens sezonā, kā arī komandas labākais snaiperis Miks Indrašis, izceļoties 11.reizi sezonā. Savukārt vārtos Jānis Kalniņš atvairīja 28 no 32 pretinieku metieniem, kamēr rīdzinieki pa Vladimira Sohatska cietoksni meta 21 reizi.

Rīgas «Dinamo» jau otro spēli pēc kārtas atklāja mača rezultātu, taču tāpat kā pirms divām dienām pret Hantimansijskas «Jugra» ātri ielaida divas ripas, bet pēc tam atspēlēties nespēja.

Iepriekš rīdzinieki aizvadīja salīdzinoši veiksmīgu sēriju, izcīnot četras uzvaras piecās spēlēs, taču tagad rezultāti atkal pasliktinājušies, jo pēdējos četros mačos ir piedzīvoti trīs zaudējumi.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti un abas komandas kopā izdarīja tikai desmit metienus, savukārt otrā perioda 36.minūtē izcēlās Galviņš, kurš pēc Edgara Kuldas piespēles izdarīja metienu no zilās līnijas, bet ripa pēc rikošeta ielidoja Sohatska sargātajos vārtos.

Diemžēl perioda beigas viesiem bija katastrofālas, jo 42 sekunžu laikā viņi ielaida divas ripas un nokļuva iedzinējos. Vispirms Maksims Raseikins panāca izlīdzinājumu, bet minūti pirms pārtraukuma čehs Petrs Koukals no vārtu stūra guva «Avtomobilist» otros vārtus. Tobrīd pie «Dinamo» vārtiem bija pamatīga burzma, taču ripa veiksmīgi izlēca pa metienam Koukalam.

Otrajā periodā Jekaterinburgas klubs pa vārtiem meta 16 reizes, kamēr rīdzinieki izdarīja tikai piecus metienus.

Arī trešajā periodā labāki bija laukuma saimnieki, kuri pēc Alekseja Simakova un Alekseja Mihnova metieniem panāca jau 4:1. Abas reizes pretinieki bija meistarīgāki Kalniņa vārtu priekšā, apsteidzot «Dinamo» aizsargus cīņā par atlēkušajām ripām.

Mačā beigās rīdzinieki gan atjaunoja cerības uz izglābšanos, jo spēlējot lielajā vairākumā piecatā pret trim pretiniekiem, Indrašis vienus vārtus atguva. Pēc Laura Dārziņa metiena ripa rikošetā nonāca pie Indraša, kurš no asa leņķa bija nekļūdīgs. Tobrīd rīdzinieki vēl nedaudz vairāk par minūti varēja spēlēt vairākumā, tomēr vārtus gūt vairs neizdevās.

Vārtu guvēji:

1:0 Guntis Galviņš (Kulda, 35:34).

1:1 Mihails Raisekins (Gubins, Mingalajevs) (38:18).

2:1 Petrs Koukals (39:00).

3:1 Andrejs Simakovs (Andersens, 47:24).

4:1 Andrejs Mihnovs (Čistovs, Vasiļevskis) (52:29).

4:2 Miks Indrašis (Galviņš, Dārziņš) (55:53, vair.).

LETA jau ziņoja, ka rīdzinieki sezonas noslēdzošo izbraukumu sāka trešdien, kad ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas «Jugra» vienībai, piedzīvojot vien otro neveiksmi pēdējos sešos mačos.

Rīdziniekiem šajā izbraukumā nevar palīdzēt seši savainoti spēlētāji - veselības problēmas ir aizsargiem Krišjānim Rēdliham un Georgijam Pujacam, kā arī uzbrucējiem Miķelim Rēdliham, Nikolajam Jeļisejevam, Kasparam Saulietim un Pjotram Sčastļivijam.

Abas komandas iepriekšējo reizi tikās pirms nepilnas nedēļas - sestdien rīdzinieki savā laukumā apspēlēja Jekaterinburgas hokejistus pagarinājumā ar 4:3, turklāt pamatlaikā vārtus ielaida vien sešas sekundes pirms beigām.

Pirms šīs mača «Avtomobilist» komanda bija zaudējusi divās spēlēs pēc kārtas, jo, sekojot neveiksmei Rīgā, trešdien ar 2:3 piekāpās arī Minskas «Dinamo».

«Avtomobilist» joprojām saglabā izredzes uz iekļūšanu «play-off», jo Austrumu konferencē no labāko astotnieka atpaliek par pieciem punktiem, bet komandai vēl atlikuši četri mači.

Rīgas «Dinamo» un «Avtomobilist» KHL čempionātos savā starpā tikušās 16 reizes, desmit uzvaras svinot rīdziniekiem.

Sezonas noslēdzošajā izbraukuma spēlē Rīgas «Dinamo» svētdien Kazahstānā sacentīsies ar Astanas «Baris».

Rīgas «Dinamo» izbraukumā devās ar 23 hokejistiem - trim vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 12 uzbrucējiem. Galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa palīgu Sanda Ozoliņa, Aigara Ciprusa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Toms Tomovics; aizsargi - Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis, Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs, Uvis Balinskis, Kristaps Zīle un Imants Ļeščovs; uzbrucēji Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Koltons Gilīss, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Edgars Kulda, Roberts Lipsbergs, Filips Toluzakovs un Georgs Golovkovs.

Rīdzinieki jau pirms divām nedēļām zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Ar 54 punktiem 57 spēlēs Latvijas klubs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā ieņem 29.vietu starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas «Metallurg». Savukārt tuvākās konkurentes Hantimansijskas «Jugra» un Maskavas «Spartak» ir astoņu punktu attālumā.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas «Metallurg» sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu