Unikālas sacensības pulcēs Baltijas airētājus Ķīpsalas peldbaseinā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules visstraujāk augošais ūdens sporta veids SUP (Stand Up Paddle) jau vairākus gadus ir nostiprinājies arī Baltijas ūdeņos, līdz tie neaizsalst. 10. februāra vēlā vakarā, plkst. 22:00, zem Ķīpsalas peldbaseina jumta tiks aizvadītas pirmās Baltijas iekštelpu SUP sacensības «Indoor SUP Challenge 2017», kurās savu dalību jau apstiprinājuši arī Lietuvas un Igaunijas SUP airētāji.

Lai Latvijas un Baltijas SUP airētāji varētu pilnvērtīgi turpināt savu sportisko izaugsmi, kā arī atraktīvā veidā ar sporta veidu iepazīstināt plašāku sabiedrības daļu, tika nolemts organizēt sacensības Ķīpsalas peldbaseinā, kur visu 2016./2017. gada ziemas sezonu norisinās arī SUP akadēmija, kurā ikkatram interesentam iespējams apgūt SUP airēšanu.

«Vasaras sporta veidus turpināt arī ziemā – ļoti laba ideja! Ķīpsalas peldbaseina 50 m garais baseins ir lielākā slēgtā ūdenstilpne, ko var piemeklēt šādam pasākumam. Esam atvērti nestandarta idejām un priecīgi, ka varam sadarboties ar tik atraktīviem, sportiskiem un ideju pilniem cilvēkiem!» uzskata Ķīpsalas peldbaseina izpilddirektore Dace Buliņa.

Latvijas SUP airēšanas čempions Arvis Iļjins savukārt priecājas par iespēju sacensties arī ziemas sezonā: «Airēt baseina sacensībās noteikti ir viens no bērnības sapņiem, kurš līdz šim nebija realizējies. Uzskatu, ka rīkot airēšanas sacensības ziemas sezonā ir milzu solis Latvijas un Baltijas airēšanas sporta attīstībai. Līdz šim airēšana Latvijā bija sezonāls sporta veids, bet, dodot iespēju sportistiem startēt augstā līmenī arī ziemas mēnešos, noteikti nesīs attiecīgu rezultātu vasaras sezonai un papildu motivāciju treniņiem aukstajā ziemas sezonā.»

Sacensību dalībnieki tiks sadalīti divās dažādās spēka/prasmju kategorijās: profesionāļi jeb PRO un iesācēji jeb ROOKIE. PRO kategorijā var startēt ikviens pilngadīgs SUP airētājs, savukārt ROOKIE kategorijā tikai tie SUP airētāji, kuri ne reizi nav izcīnījuši godalgotas vietas airēšanas sacensībās. ROOKIE kategorijā kopā ar pieaugušajiem drīkst startēt arī jaunieši, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, taču tādā gadījumā tiem sacensībās jābūt vecāku pavadībā.

Ikviens sacensību dalībnieks veiks gan sprinta sacensības, gan kursa sacensības. Sprinta sacensībās vienlaikus startēs četri dalībnieki, kuri veiks 45 m sprintu līdz bojai, to apbraucot apgriezīsies par 180 grādiem un airēs 45 m sprintu līdz finišam. Katram dalībniekam būs sava ūdens boja, kuru apbraukt, un savs sacīkšu celiņš, līdz ar ko uzvarēs ātrākais un tehniskākais airētājs, bez kontakta cīņas. Arī kursa sacensībās vienlaikus startēs četri airētāji, tikai šoreiz tiem visiem būs viena trase, kuras kontūru veidos secīgi izliktas bojas, veidojot kreisos un labos pagriezienus. Trases garums būs 150-200 m, un tajā būs atļauts arī fizisks kontakts starp SUP dēļiem.

«Indoor SUP Challenge 2017» uzvarētājs būs airētājs, kurš uzrādījis ātrāko rezultātu abās disciplīnās kopā ņemtās.

Aicinām sacensības apmeklēt arī skatītājus, kuriem ieeja sacensībās būs bez maksas, taču obligāts nosacījums ir ierasties līdz plkst. 21:55. Par atmosfēru sacensību norises laikā rūpēsies DJ, savukārt vakara vadītāja pienākumus uzņēmies Ēriks Loks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu