Kuldas «Jokerit» izcīna svarīgu uzvaru cīņā par vietu Gagarina kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Svarīgu uzvaru cīņā par vietu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas turnīrā izcīnījusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku «Jokerit», kas trešdien viesos ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica Kazahstānas vienību Astanas «Baris».

Pēc uzvaras «Jokerit» saglabā astoto vietu Rietumu konferencē, tuvāko sekotāju «Soči» apsteidzot par trim punktiem.

Abi vārti šajā mačā tika gūti trešajā periodā. Vispirms trešdaļas 55.sekundē ar precīzu metienu atzīmējās Peka Jormaka, bet nepilnas desmit minūtes vēlāk vārtus guva arī Mika Niemi.

Kulda šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 14 sekundes, izpildot vienu metienu pa vārtiem un bloķējot trīs metienus.

Citā KHL mačā Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», kur trenē Pēteris Skudra ar Ģirtu Ankipānu, savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās «Soči» komandai.

Daugaviņš pēcspēles metienu sērijā tika pie iespējas izpildīt «bullīti», taču viņa raidījums bija neprecīzs.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja trijos no četriem iemetieniem. Tāpat viņam divas soda minūtes, kuras tika nopelnītas spēles pagarinājumā.

Citā KHL mačā pērnās sezonas čempiones Magņitogorskas «Metallurg» līderis Sergejs Mozjakins laboja regulārā čempionāta rezultativitātes rekordu, bet viņa pārstāvētā komanda ar 6:4 (2:0, 4:3, 0:1) savā laukumā pārspēja Čerepovecas «Severstaļ».

Mozjakins šajā mačā iemeta divus vārtus, bet šosezon viņa kontā 44 gūti vārti un 37 rezultatīvas piespēles. Mozjakins šosezon regulārajā čempionātā iekrājis jau 81 punktu, bet par punktu mazāk 2010./2011.gada sezonā bija Aleksandram Radulovam.

Tikmēr citā mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA viesos ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pārspēja Ufas «Salavat Julajev», sarūpējot pretiniekiem astoto zaudējumu pēc kārtas un soļojot pretī uzvarai regulārajā čempionātā.

Visus trīs vārtus SKA labā guva Vadims Šipačovs.

Savukārt zaudējumu cieta SKA tuvākā sekotāja Maskavas CSKA, kas viesos ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:3) piekāpās Čerepovecas «Severstaļ».

Rīgas «Dinamo» hokejisti šīs sezonas pēdējo izbraukuma spēļu tūri KHL trešdien sāka ar minimālu zaudējumu pret Hantimansijskas «Jugra» vienību.

Pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošais Latvijas klubs šoreiz cieta neveiksmi ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0), piedzīvojot vien otro neveiksmi pēdējos sešos mačos. Tiesa, rīdziniekiem šajā izbraukumā nevar palīdzēt seši savainoti spēlētāji.

Rīgas «Dinamo» vienīgos vārtus guva Lauris Dārziņš, bet vārtos Jakubs Sedlāčeks atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem, kamēr Latvijas kluba spēlētāji šajā mačā izdarīja vien 16 metienus pa «Jugra» vārtiem.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 130 punktiem 56 spēlēs ir

SKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Maskavas CSKA. Tikmēr tālāk ar 102 seko «Topedo», bet pa 101 punktam ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskavas «Dinamo» un Jaroslavļas «Lokomotiv» kontā.

Pirmās piecas komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas sacensībās, savukārt astotā ar 85 punktiem 55 mačos ir «Jokerit», kas devītajā vietā esošo «Soči» komandu apsteidz par trim punktiem, taču ir aizvadījuši spēli vairāk.

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar 54 punktiem 56 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau kādu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas «Metallurg» ir 120 punkti 57 mačos, kam ar 99 punktiem 55 spēlēs seko «Avangard». Trešā ar 103 punktiem ir Kazaņas «Ak Bars». Šī trijotne jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 79 punktiem 55 spēlēs ir astotā, par punktu atpaliekot no Pekinas «Kuņluņ Red Star», bet par trīs punktiem apsteidzot Novosibirskas «Sibirj». Savukārt Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā un Arta Ābola stūrētā Toljati «Lada» ar 61 punktu 55 mačos ieņem 14.vietu un arī zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Rīdzinieki, kas pēdējās piecās spēlēs guvuši četras uzvaras, ieņem 29.vietu līgā starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas «Metallurg», bet no pozīciju augstāk esošās «Lada» atpaliekot par septiņiem punktiem. Nākamajā spēlē Rīgas «Dinamo» piektdien viesosies pie Jekaterinburgas «Avtomobilist», kas trešdien ar 2:3, (0:0, 1:2, 1:1) zaudēja Minskas «Dinamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu