Latvijas telpu futbola izlasei neizšķirts EČ kvalifikācijas turnīra spēlē ar Vāciju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vīriešu telpu futbola izlase piektdien Jelgavā 2018.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra spēlē nespēja noturēt trīs vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 3:3 (3:0) ar šādu turnīru debitanti Vācijas izlasi.

Spēle Latvijai sākās ļoti sekmīgi, jo jau piektajā minūtē mājinieki atradās vadībā ar 3:0. Divas reizes vācieši bumbu ieraidīja savos vārtos, bet reizi precīzs bija Latvijas izlases labākais snaiperis Maksims Seņs.

Savukārt pagalam neizdevušās mājiniekiem bija spēles beigas, jo vācieši 35.minūtē iesita savus pirmos vārtus, vēl pēc divām ar pusi minūtēm viņi starpību samazināja līdz minimumam, bet neizšķirtu izrāva 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Štefans Vinkels.

Tikmēr citā šīs apakšgrupas spēlē Armēnija ar 5:1 (4:0) uzvarēja Igauniju, svinot otro uzvaru divos mačos un kļūstot par turnīra līderi.

Pēc divām kārtām Armēnijai ir seši punkti, Latvijai - četri, Vācijai - viens, bet Igaunija pirms pēdējās kārtas ir tukšā.

Latvijas izlase gan saglabā izredzes iekļūt Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā, taču tad svētdien nepieciešama uzvara pār Armēniju.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru ceturtdien sāka, ar 4:2 uzvarot Igauniju, savukārt Vācija ar 3:5 zaudēja Armēnijai.

Mačā pret igauņiem Latvijas izlases rindās trīs vārtus guva Artūrs Jerofejevs, kurš tika atzīts par labāko mājinieku rindās.

Kvalifikācijas pamatturnīrā, kas notiks aprīļa pirmajā pusē, iekļūs tikai septiņu priekšsacīkšu grupu uzvarētāji.

Līdz šim nevienai no šīm četrām komandām Eiropas čempionāta finālturnīram nav izdevies kvalificēties, turklāt Vācijas izlase savu starptautisko debiju piedzīvoja vien pagājušā gada novembrī, aizvadot divus pārbaudes mačus ar Angliju.

Novembrī turpat Jelgavā Latvijas telpu futbolisti kļuva par pieckārtējiem Baltijas kausa ieguvējiem. Pēc šī turnīra Latvijas valstsvienības galvenais treneris Artūrs Šketovs sastāvā veica dažas izmaiņas.

Veselības likstu dēļ izlasei šajā turnīrā nevar palīdzēt pieredzējušie Artjoms Koļesņikovs un Igors Dacko, bet viņu vietā izsaukumu izpelnījās «Beitar» spēlētājs Dmitrijs Jakovļevs un «Nikars» pārstāvis Artūrs Jerofejevs. Tāpat valstsvienības sastāvā atgriezies arī vārtsargs Antons Astrahancevs.

Puse no 14 izlases spēlētājiem pārstāv pašmāju spēcīgāko klubu «Nikars», četri telpu futbolisti ir no «RABA», divi pārstāv «Beitar» vienību, bet viens spēlē «New Project» komandā.

Pērn Latvijas izlase aizkļuva līdz 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtai, kur zaudēja Krievijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, bet nospēlēja neizšķirti ar Nīderlandi, savā grupā paliekot pēdējā, ceturtajā, vietā un finālturnīram nekvalificējoties.

Vēl pirms tam Latvijas izlase ceļazīmi uz kvalifikācijas pamatturnīru ieguva, pateicoties izcīnītajai pirmajai vietai priekšsacīkšu turnīrā Maltā, kur tika uzveikti mājinieki un Andoras telpu futbolisti, bet ar Angliju spēlēts neizšķirti.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīram:

vārtsargi - Aigars Bondars («RABA»), Antons Astrahancevs («Nikars»); laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Germans Matjušenko, Igors Avanesovs, Andrejs Aleksejevs, Jānis Pastars, Artūrs Jerofejevs (visi - «Nikars»), Konstantīns Zabarovskis, Oskars Ikstens, Artūrs Strazdiņš (visi - «RABA»), Dmitrijs Jakovļevs, Igors Lapkovskis (abi - «Beitar»), Aleksejs Lavrenovs («New Project»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu