Jaunais F-1 vadītājs: ir nepieciešamas pārmaiņas un svaiga perspektīva

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātam ir nepieciešamas pārmaiņas un svaiga perspektīva, uzskata jaunais šo sacensību seriāla vadītājs Čeiss Kerijs.

Pirmdienas vakarā notika ievērojamas pārmaiņas F-1 vadībā. ASV mediju uzņēmums «Liberty» noslēdza pasaules čempionāta iegādes procesu, no amata atbrīvojot sacensību ilggadējo vadītāju Bērniju Eklstounu, kura vietā par čempionāta valdes priekšsēdētāju izvēlēts Kerijs.

«Eklstouns šo čempionātu ir vadījis gandrīz visu savu pieaugušā cilvēka dzīvi un saprotu, ka šīs viņam dzīvē ir pamatīgas izmaiņas,» izteicās Kerijs. «Centāmies ar viņu vienoties cieņpilni, tāpēc arī piedāvājām goda prezidenta vietu. Es patiesi novērtējušu viņa palīdzību un padomus nākotnē.»

«Bērnijs sevi sauc par diktatoru. Viņš šo čempionātu vienpersoniski ir vadījis jau ilgu laiku. Domāju, tam ir nepieciešamas pārmaiņas un svaiga perspektīva. Tomēr Eklstounam joprojām ir, ko piedāvāt, turklāt viņš vienmēr būs daļa no F-1 ģimenes,» sacīja jaunais sacensību seriāla vadītājs.

Tāpat Kerijs uzsvēra, ka Eklstouna pieeja - vadīt visu tikai viņam - mūsdienu pasaulē nav bijusi pareiza.

«Lēmumu pieņemšana nav bijusi tik efektīva, kādai tai vajadzētu būt. Tai nepārprotami nepieciešams uzlaboties. Viens no ieguvumiem, ko mēs spējam piedāvāt, ir jauns sākums,» izteicās Kerijs.

«F-1 čempionāts vairākkārt ir teicis «nē», taču ir jāsāk teikt «jā«. Mums ir jāatrod veidi, kā darīt jaunas un aizraujošas lietas, lai šis sacensību seriāls turpinātu augt, kā arī radītu interesi cilvēkos,» uzsvēra Kerijs.

Tikmēr F-1 aprindās labi zināmais Ross Brauns kļuvis par F-1 direktoru motoru sporta jautājumos, bet amerikānis Šons Brečess būs komercdirektors.

F-1 iegādes process tika uzsākts septembra sākumā. Par darījumu «Liberty» kopumā samaksājusi 4,4 miljardus dolāru (4,1 miljardu eiro), pārņemot sacensību pārvaldīšanu no «CVC Capital Partners». Kopējā darījuma vērtība gan ir astoņi miljardi dolāru, jo tajos iekļauti arī 4,1 miljardu lielie F-1 parādi.

«Liberty Media» korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas «Braves» un satelīta radio «SiriusXM».

Līdz šim privātā kapitāla firmai CVC piederēja vien 35% F-1 akciju, tomēr, pateicoties īpatnējai balsošanas sistēmai, tai bija kontrole pār čempionātu.

Jaunā F-1 sezona sāksies marta beigās Austrālijā. Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts «Mercedes» pilots Niko Rosbergs no Vācijas, taču dažas dienas pēc titula izcīnīšanas viņš negaidīti paziņoja par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu