Ross Brauns oficiāli kļuvis par vienu no F-1 direktoriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) aprindās labi zināmais Ross Brauns oficiāli apstiprināts par čempionāta direktoru motoru sporta jautājumos.

Pirmdienas vakarā notika ievērojamas pārmaiņas F-1 vadībā. ASV mediju uzņēmums «Liberty» noslēdza pasaules čempionāta iegādes procesu, no amata atbrīvojot sacensību ilggadējo vadītāju Bērniju Eklstounu, kura vietā par čempionāta valdes priekšsēdētāju izvēlēts Čeiss Kerijs.

Tikmēr Brauns kļuvis par direktoru motoru sporta jautājumos, bet amerikānis Šons Brečess būs komercdirektors.

«40 gados sportā viņš pienesis maģisku pieskārienu katrai komandai, kurā strādājis. Viņam ir gandrīz nesalīdzināmas tehniskās zināšanas, pieredze un attiecības,» par Braunu izteicies Kerijs. Brauns «Liberty» konsultē jau vairākus mēnešus, un rudenī pat tika runāts, ka tieši viņš varētu kļūt par Eklstouna aizstājēju.

Pašlaik 62 gadus vecais Brauns popularitāti ieguva, kad vadīja komandas, kurās startēja leģendārais Mihaēls Šūmahers, kurš izcīnīja septiņus F-1 pasaules čempiona titulus. Brauns vadīja «Benetton» komandu, bet pēc tam bija «Ferrari» sporta direktors.

«Ferrari» komandu Brauns pameta 2006.gada izskaņā, bet F-1 atgriezās pēc gada, lai strādātu «Honda» komandā, kura 2009.gadā pārtapa pār «Brawn GP», sagādājot britam Džensonam Batonam pirmo un līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu.

«Mums ir gandrīz bezprecedenta iespēja strādāt kopā, lai padarītu labāku F-1 komandām un galvenais - faniem,» paudis Brauns.

F-1 iegādes process tika sākts septembra sākumā. Par darījumu «Liberty» kopumā samaksājusi 4,4 miljardus dolāru (4,1 miljardu eiro), pārņemot sacensību pārvaldīšanu no «CVC Capital Partners». Kopējā darījuma vērtība gan ir astoņi miljardi dolāru, jo tajos iekļauti arī 4,1 miljardu lielie F-1 parādi.

«Liberty Media» korporācijai jau līdz šim pieder vairāki sporta un izklaides biznesa projekti, piemēram, Beisbola augstākās līgas (MLB) vienība Atlantas «Braves» un satelīta radio «SiriusXM».

Līdz šim privātā kapitāla firmai CVC piederēja vien 35% F-1 akciju, tomēr, pateicoties īpatnējai balsošanas sistēmai, tai bija kontrole pār čempionātu.

Jaunā F-1 sezona sāksies marta beigās Austrālijā. Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts «Mercedes» pilots Niko Rosbergs, taču dažas dienas pēc titula izcīnīšanas viņš negaidīti paziņoja par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu