«Mogo» un «Kurbads» izcīna uzvaras četru vadošo komandu savstarpējās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK Kurbads

«Mogo» un Ogres «Kurbads» komandas trešdien izcīnīja uzvaras mačos, kuros savā starpā tikās Latvijas hokeja virslīgas četras vadošās vienības.

Virslīgas līdere «Mogo» savā laukumā ar 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) pieveica pagājušās sezonas valsts čempioni «Liepāju», kamēr ambiciozais «Kurbads» viesos ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica «Zemgale»/LLU komandu.

«Mogo» komanda savā trešdienas spēlē jau pirmo trīs minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva Raimonds Vilkoits un Jānis Ozoliņš. Savukārt 19.minūtē Valters Freijs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet Iļja Makarovs otrā perioda otrajā minūtē jau panāca neizšķirtu.

Otrās trešdaļas turpinājumā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet noslēdzošās 20 pamatlaika minūtes sākās ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3.

«Mogo» komanda vadību atguva 51.minūtē, kad izcēlās Edgars Kurmis, bet turpinājumā «Liepāja» atspēlēties nespēja, turklāt 53 sekundes līdz pamatlaika beigām Mārtiņš Oskars Freimanis raidīja ripu jau tukšos liepājnieku vārtos.

Savukārt mačā Jelgavā trešdien «Kurbads» ar 2:1 «bullīšos» pieveica vietējo «Zemgale»/LLU vienību.

Šīs spēles rezultātu 18.minūtē atklāja «Zemgale»/LLU hokejists Didzis Jansons. «Kurbads» hokejistiem dueļa turpinājumā nekādi neizdevās atspēlēties, taču no zaudējuma izdevās izglābties pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad neizšķirtu panāca Juris Upītis.

Līdz ar to sekoja pagarinājums, kurā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā panākumu «Kurbads» komandai nodrošināja tā paša Upīša precīzais «bullītis».

Pēc mača ar «Kurbads» hokejistiem jelgavniekiem līdz regulārās sezonas beigām atlikuši vairs tikai četri dueļi.

Kopvērtējumā līdere ar 55 punktiem 23 spēlēs ir «Mogo», bet tikpat punktu 26 mačos ir «Zemgale»/LLU hokejistiem.

Tikmēr «Kurbads» ar 46 punktiem 23 cīņās ir trešajā pozīcijā, bet valsts čempionei «Liepājai» ir 33 punkti 22 spēlēs. Tālāk piektajā vietā ar 30 punktiem 22 mačos ir «Rīga», pie 26 punktiem 24 spēlēs tikusi «Prizma», bet «Pārdaugava» 24 cīņās iekrājusi vienu punktu.

Šosezon turnīrā startē septiņas komandas, kas aizvada piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs».

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu