Futbola spēļu sarunāšanas lietā policija lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret divām personām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu 2014. gada nogalē sāktā kriminālprocesa ietvaros, kurā aizdomās par futbola spēļu rezultātu manipulāciju mantkārīgos nolūkos tika aizturētas vairākas personas, informē Valsts policija. Policija lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Daugavpils kluba «Dinaburg» prezidentu Oļegu Gavrilovu un šobrīd vairs neeksistējošā kluba Daugavpils «Daugava» tehnisko direktoru Jevgēņiju Klopovu, liecina TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Policija lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret minētajām personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā, kā arī par piesavināšanos lielā apmērā. Ņemot vērā, ka uz rezultātu manipulācijas brīdi Latvijā nebija ieviesta kriminālatbildība par manipulācijām ar sporta sacensībām, citi noziedzīgi nodarījumi konkrētajā gadījumā netika konstatēti.

VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) veiktajā izmeklēšanā konstatējusi, ka abas personas, kuras agrāk bijušas saistītas ar Daugavpils futbola klubu «Daugava», no futbola spēļu manipulācijas rezultātā sporta totalizatoros iegūtās naudas, iespējams, nav nomaksājušas nodokļus lielā apmērā – gandrīz 48 tūkstošus eiro.

Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka 1966. un 1983. gadā dzimušie vīrieši, visticamāk, piesavinājušies kluba naudu 284 tūkstošu eiro apmērā. Šo naudu futbola klubs «Daugava» bija saņēmis no Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA).

2014.gada oktobrī tika aizturētas astoņas ar šobrīd vairs neeksistējošo Daugavpils «Daugava» klubu saistītas personas, tostarp futbolisti Jevgēņijs Kosmačovs un Aleksandrs Vlasovs, tehniskais direktors Jevgēņijs Klopovs un galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas.

Tāpat aizturēts tika arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba «Dinaburg» prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis tika piemērots arests.

Par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos, vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Savukārt par piesavināšanos lielā apmērā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu