Gudramovičs un Kalniņš izcīna otro vietu arī Siguldas Sprinta kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš svētdien Siguldas trasē guva otro vietu arī Pasaules kausa sezonas sestā posma Sprinta kausa sacensībās, izcīnot otro godalgu divu dienu laikā.

(Papildināts no 7.rindkopas.)

Sprinta kausā tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa 2013./14.gada sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas nākamajā sezonā tika papildināts. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem.

Sprinta kausa sacensības svētdien sākās ar divnieku mačiem, kurās uzvaru ar rezultātu 30,890 sekundes izcīnīja Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, bet Gudramovičs un Kalniņš viņiem piekāpās par 0,090 sekundēm.

Šīs divas ekipāžas sestdien guva pirmās divas vietas arī pamatsacensībās.

Tikmēr trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja titulētie vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts.

Savukārt 11.vietu Sprinta kausā izcīnīja vēl viena vietējā ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,477 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc sešos posmos aizvadītām deviņām sacensībām līderi ar 855 punktiem ir Egerts un Benekens, kuri jau nākamajās sacensībās var nodrošināt titulu. Tikmēr Gudramovičs un Kalniņš ar 430 punktiem pacēlušies uz piekto vietu, bet viņiem ar 408 punktiem seko Andris un Juris Šici.

Savukārt Putins un Marcinkēvičs ar 127 punktiem tagad ir 22.pozīcijā.

Turpinājumā svētdien Sprinta sacensībās dāmām uzvaru guva krieviete Tatjana Ivanova, kurai bija rezultāts 30,692 sekundes. Viņa ļoti pārliecinoši par 0,212 sekundēm apsteidza vācieti Natāliju Geisenbergeri, bet trešā palika jaunā krieviete Vitālija Demčenko.

Savukārt latvietes Elīza Cauce un Ulla Zirne ierindojās attiecīgi devītajā un desmitajā pozīcijā, atpaliekot par vairāk nekā 0,4 sekundēm.

Dāmām kopvērtējumā līdere ar 697 punktiem ir Geisenbergere, kurai ar 635 punktiem seko tautiete Tatjana Hifnere. No labākajām latvietēm Cauce ar 287 punktiem atrodas 11.pozīcijā, bet Zirne ar 221 punktu ir 13.vietā.

Tikmēr Sprinta kausā vīriem Siguldā vēl vienu dubultuzvaru izcīnīja krievi - labākais bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Romāns Repilovs, kurš finišēja pēc 27,585 sekundēm un par 0,025 sekundēm apsteidza Semjonu Pavļičenko. Savukārt trešo vietu arī Sprinta kausā guva Volfgangs Kindls no Austrijas.

Latvieši Artūrs Dārznieks un Inārs Kivlenieks izcīnīja attiecīgi septīto un astoto pozīciju, Riks Kristens Rozītis samierinājās ar 12.vietu, bet Kristaps Mauriņš arī sprintā bija 14.vietā.

Cerības uz ļoti augstu vietu bija Rozītim, kurš allaž ir viens no sliktākajiem sportā, bet trasē uzņem ļoti lielu ātrumu, tomēr šoreiz atlēts braucienā pieļāva kļūdu.

Kopā svētdien Siguldā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti. Posms plkst.14.45 noslēgsies ar komandu stafeti, kur pirms nedēļas Latvija izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā. Sākotnēji šī etapa kalendārā stafetes nebija, tomēr tā kā sezonas trešajā posmā Vistlerā stafeti nebija iespējams aizvadīt, tā pārcelta uz Siguldu.

Sacensības visas dienas garumā tiešraidē iespējams vērot «Lattelecom» televīzijas kanālā «Best4Sport TV».

Posma ievadā sestdien divnieku sacensībās Gudramovičs un Kalniņš otro gadu pēc kārtas savās mājās notiekošajās sacensībās tika pie sudraba medaļām, Putins un Marcinkēvičs izcīnīja astoto vietu, pirmo reizi karjerā Pasaules kausa posmos tika labāko desmitniekā, bet titulētie brāļi Andris un Juris Šici piedzīvoja kritienu, piedevām Andris iedzīvojās pleca savainojumā.

Tikmēr dāmu sacensībās Cauce ieņēma 11.vietu, Zirne ierindojās 12.pozīcijā, bet Kendija Aparjode guva 17.vietu.

Savukārt svētdien vīriem Kivlenieks izcīnīja sesto vietu, kaut pēc pirmā brauciena bija ļoti augstajā otrajā pozīcijā. Vēl septīto vietu izcīnīja Dārznieks, desmito vietu guva Rozītis, bet 14.vietu izcīnīja šosezon neveiksmīgi startējošais Mauriņš.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts.

Pagājušajā nedēļā Kēnigszē trasē Vācijā Pasaules kausa piektā posma ietvaros notika arī Eiropas čempionāts, kurā Latvija tika pie bronzas medaļas stafetē, ceturto gadu pēc kārtas kāpjot uz Vecā kontinenta meistarsacīkšu goda pjedestāla.

Nākamgad Latvijas Kamaniņu sporta federācija Siguldā paralēli Pasaules kausa posmam vēlas organizēt arī Eiropas čempionātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu