ASV hokejisti aizraujošā cīņā kļūst par pasaules čempioniem!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

U-20 pasaules čempionāta (PČ) finālā ceturtdien triumfēja ASV nacionālā valstsvienība, 4. reizi vēsturē izcīnot zelta medaļas.

Fināla mačā ASV hokejisti ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienos uzveica Kanādas junioru izlasi.

Pirmajā trešdaļā kanādieši izvirzījās vadībā ar 2:0, otrajā periodā ASV izlīdzināja un panāca 2:2, bet pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Meistarīgāki pēcspēles metienu sērijā bija ASV hokejisti. Uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Trojs Terijs, kas pusfinālā pret Krieviju izcēlās ar trīs realizētiem «bullīšiem».

ASV hokejisti par pasaules čempioniem kļuva 4. reizi vēsturē, bet Kanādas izlase finālā kopumā zaudējusi deviņas reizes.

Tikmēr bronzas medaļas ceturtdien izcīnīja Krievijas izlase, kas ar rezultātu 2:1 pagarinājumā uzveica Zviedrijas junioru izlasi.

Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Deniss Gurjanovs.

Par turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju atzina Kanādas valstsvienības aizsargu Tomasu Šabotu (4+6). Labākā uzbrucēja gods tika Kirilam Kaprizovam (9+3), labākā aizsarga balvu nopelnīja Šabots, bet par turnīra labāko vārtsargu nosauca Fēliksu Sandstrēmu no Zviedrijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu