Krievija sašutusi pēc zaudējuma pret ASV, hokeja federācija izvirza pretenzijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Yelena Rusko / TASS

Krievijas Hokeja federācija (FHR) vērsusies pie Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ar pretenziju par pēcspēles metienu izpildīšanu pasaules čempionāta pusfināla mačā starp Krievijas U-20 un ASV U-20 izlasēm.

Pusfināla cīņas pamatlaiks un pagarinājums starp ASV un Krieviju noslēdzās ar neizšķirtu - 3:3. Līdz ar to tiesneši nozīmēja pēcspēles metienu sēriju.

Abas komandas izpildīja pa pieciem bullīšiem. Sākumā abas komandas apmainījās ar pāris vārtu guvumiem, taču arī tad rezultāts bija neizšķirts. Izšķirošajos metienos meistarīgāki bija ASV hokejisti, kas svinēja uzvaru un iekļuva finālā.

Tomēr FHR ceturtdien vērsās pie IIHF ar pretenziju, jo, pēc Krievijas domām, pēcspēles metienu sērijā katrai komandai bija jāizdara tikai trīs metieni. Krievijai nav skaidrs, kāpēc iepriekš bija jāizdara trīs metieni, bet tagad tiesneši nozīmēja piecus metienus. Tas neesot arī aprakstīts IIHF mājaslapā.

Ceturtdien atklājās, ka šogad IIHF noteikumi esot pamainījušies un tagad vienībām jāizdara pa pieciem metieniem pēcspēles sērijā.

Finālā ASV spēkosies ar Kanādu, bet Zviedrija par bronzu cīnīsies ar Krievijas hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu