«Liepāja» un «Rīga» gūst uzvaras hokeja virslīgas spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Valsts čempione hokejā «Liepāja» trešdien Latvijas virslīgas spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 6:2 (0:1, 3:0, 3:1) pārspēja turnīra līderi Jelgavas «Zemgale»/LLU vienību.

Spēles rezultātu jau 15.sekundē atklāja jelgavnieki, kuru rindās izcēlās Raivis Kurņigins, savukārt «Liepāja» iniciatīvu pārņēma otrajā trešdaļā, pēc Kristera Freiberga, Klāva Plānica un Egila Kalna metieniem izvirzoties vadībā ar 3:1.

Beigu perioda sākumā mājiniekiem izcēlās arī Artūrs Logunovs un Aleksandrs Novikovs, panākot jau 5:1. «Zemgale»/LLU nelielu intrigu vēl saglabāja, jo 45.minūtē Niklāvs Birovs starpību samazināja līdz trīs ripām, tomēr punktu mačam pielika liepājnieki, jo Freibergs pamatlaika pēdējā minūtē realizēja lielo skaitlisko vairākumu.

«Liepājas» aizsargs Freibergs šajā mačā guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, tiekot atzīts par labāko mājinieku rindās.

«Zemgale»/LLU cieta otro zaudējumu pēc kārtas, lai gan iepriekš tai bija 11 uzvarētu spēļu sērija, bet «Liepāja» tika pie trešā panākuma pēdējos četros mačos.

Tikmēr vēl vienā trešdienas spēlē virslīgā vicečempione «Kurbads» viesos negaidīti ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās «Rīgai».

Mača rezultātu jau spēles 75.sekundē atklāja Ogres komandas uzbrucējs Koba Jass, bet tie izrādījās «Kurbada» vienīgie vārti šajā spēlē. Minūti pirms pirmā perioda vidus Romāns Glazkovs panāca izlīdzinājumu, bet trešā perioda devītajā minūtē Ruslans Ignatovičs izvirzīja vadībā «Rīgu». Mājinieki savu pārsvaru noturēja un svinēja uzvaru ar 2:1.

Šī mača sākums aizkavējās, jo iesildīšanās laikā tika izdauzīts viens no hokeja halles «Rīga» ledus laukuma aizsargstikliem, kuru nācās nomainīt.

Kopvērtējumā līdere ar 51 punktu 23 spēlēs joprojām ir «Zemgale»/LLU, bet piecus punktus tai zaudē «Mogo», kas gan ir aizvadījusi trīs spēles mazāk. Savukārt «Kurbads» ar 44 punktiem 21 cīņā ir trešajā pozīcijā.

Valsts čempionei «Liepājai» ir 30 punkti 20 spēlēs, bet pa 24 punktiem guvušas 19 un 22 spēles aizvadījušās «Rīga» un «Prizma», bet «Pārdaugava» pēc 21 cīņas joprojām ir tukšā, visos mačos zaudējot pamatlaikā.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Čempiona titulu kā mērķi šosezon izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal norisinās Latvijas kausa izcīņa hokejā, kā arī tika aizvadīta Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs».

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu