Divkārtējais olimpiskais čempions un pasaules rekordists desmitcīņā Ītons paziņo par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas un Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions un pasaules rekordists desmitcīņā Eštons Ītons un viņa sieva, pērnās gada Olimpiādes bronzas medaļas laureāte septiņcīņā, Brianne Teizena-Ītona paziņojuši par karjeras beigām.

Ītonu pāris par savu aiziešanu no vieglatlētikas paziņoja savā mājaslapā.

«Ir laiks aiziet no vieglatlētikas un darīt ko jaunu. Atklāti sakot, īpaši nav daudz kā cita, ko es vēlētos darīt sportā. Atdevu sportam savus fiziski labākos gadus, atklāju un dzinos pēc jaunu robežu sasniegšanas. Vai es sasniedzu tās? Godīgi sekot, neesmu pārliecināts, vai kādam tas izdodas. Tā vien šķiet, ka mums pietrūkst laika vai noplok potenciāls,» raksta 28 gadus vecais amerikānis Ītons.

«Man vairs nav tās dzirkstelītes vieglatlētikā un septiņcīņā, jo zinu, ka nevaru sportā sasniegt vēl vairāk. Esmu atdevusi tam visu, ko varēju. Tomēr atsakos to turpināt ar pusspēkiem, jo mīlu un cienu šo sporta veidu. Līdz ar to esmu nolēmusi aiziet. Ir laiks pievērsties manai nākamajai kaislībai,» raksta 28 gadus vecā kanādiete Teizena-Ītona.

Ītons triumfēja 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, atkārtojot panākumu arī pērn Riodežaneiro. Ītons ir tikai trešais desmitcīņnieks, kurš ticis pie divām olimpisko spēļu zelta medaļām.

Tāpat viņa kontā ir divas zelta un viena sudraba medaļa planētas meistarsacīkstēs stadionā, kā arī trīs pasaules čempiona tituli telpās.

Ītonam divreiz izdevies labot pasaules rekordu desmitcīņā. 2012.gadā viņš guva 9039 punktus un laboja Romana Šebrles 11 gadus vecu rekordu, bet pērn Pekinā notikušajā pasaules čempionātā viņš jau savu rekordu uzlaboja par vēl sešiem punktiem.

Tikmēr Teizena-Ītona Riodežaneiro izcīnīja bronzas medaļu septiņcīņā, summā par 36 punktiem apsteidzot ceturtās vietas ieguvēju Lauru Ikaunieci-Admidiņu.

Tāpat viņas kontā divas sudraba medaļas pasaules čempionātos stadionā, kā arī zelts un sudrabs telpās.

Daudzcīņnieku pāris salaulājās 2013.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu