Koziols: Hārtliju Kanādā pazina pat autobusa šoferis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols vizītē Kanādā pārliecinājies, ka kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs bijusi pareizā izvēle valstsvienības galvenā trenera amatam.

Gada izskaņā 56 gadus vecais Hārtlijs kļuva par Latvijas izlases galveno treneri, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1. Koziols decembra beigās devās uz Kanādu, lai pasaules U-20 čempionāta laikā tiktos ar šo speciālistu un pārrunātu valstsvienības plānus.

«Braucu uz Kanādu ar mērķi tikties ar Hārtliju un salikt lielās izlases darbības plānu. Šī gada pasaules čempionātam sāksim gatavoties jau februārī,» atklāja Koziols, kurš piebilda, ka kanādietis Latvijā ieradīsies februārī, lai ne tikai sāktu darbu ar izlasi, bet arī lai pašmāju treneriem organizētu apmācības.

«Esmu priecīgs, ka izlasei izdevies piesaistīt šādu speciālistu. Šajās divās dienās, ko ar viņu pavadījām, vienojāmies par mūsu darbības programmu un uzdevumiem, kā arī to, kādam jābūt nodrošinājumam. Kad ar viņu staigājām pa Toronto arēnu, bija skaidrs, ka šis speciālists ir ļoti populārs.

Viņu pazina pat Latvijas U-20 hokeja izlases autobusa šoferis un arēnas apsargi, nemaz nerunājot par oficiālajām personām,» pastāstīja Koziols.

Hārtlijs ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolorādo «Avalanche» 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes savus NHL vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem. Savukārt 2015.gadā kanādietis tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

«Mums ir paveicies, ka noslēdzām līgumu ar Hārtliju. Kanādā pārliecinājos, ka šis lēmums bija pareizs. Tikšanās laikā par hokeju runājām ļoti daudz,» pauda LHF ģenerālsekretārs. «Savu mājasdarbu Hārtlijs bija paveicis, un viņam ir zināšanas par Latvijas hokeju. Tās vairs neaprobežojas tikai ar Sandi Ozoliņu un Ronaldu Ķēniņu, kurus viņš savulaik ir trenējis.»

Šobrīd Šveicē parādījusies informācija, ka Hārtlijs varētu kļūt par vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās «Lugano» komandas galveno treneri. Koziols gan nevēlējās komentēt šīs spekulācijas, taču viņš norādīja, ka kanādietim līdz februārim ir iespēja atkāpties no līguma, ja tiks saņemts piedāvājums tikai no kādas NHL komandas.

Koziols uzsvēra, ka LHF valdei vēl jāizrunā par uzdevumiem, kādi Latvijas izlasei jāsasniedz pasaules čempionātā, kas pavasarī vienlaikus notiks Ķelnē un Parīzē.

«Mērķis diez vai būs cīņa par pēdējo vietu. Darīšu visu iespējamo, lai mērķi būtu augstāki. Tas viss ir atkarīgs no sastāva, kādu izdosies nokomplektēt,» sacīja Koziols, kurš nodomu sākt gatavoties pasaules čempionātam jau februārī pamatoja ar neveiksmīgo Latvijas U-20 izlases startu.

«Šī valstsvienība pirmo reizi kopā sanāca tikai Kanādā. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc tik slikti nostartējām. Bija īss sagatavošanās posms.»

Nepilnīgajā sagatavošanās posmā Koziols vainoja iepriekšējo LHF vadību, kas U-20 valstsvienības darbu neesot pienācīgi izplānojusi.

«Ja gribam labi nostartēt, plānošana ir ļoti svarīga,» piebilda Koziols.

Latvijas U-20 hokeja izlase Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā piedzīvoja zaudējumus visās sešās spēlēs un atstāja elites divīziju, kur bija atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu